Wonen in een landelijke stijl

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een interieur past bij je persoonlijkheid. De één wil alles strak en georganiseerd inrichten terwijl een ander ‘s avonds wil thuiskomen in een huis dat warmte, sfeer en gezelligheid uitstraalt. Smaken verschillen, of je nu van een modern, klassiek of landelijke interieur houdt. Als het maar ‘klopt’ en matcht met jouw persoonlijke voorkeur.

Ik weet nog dat ik het vroeger als klein meisje altijd heerlijk vond om ‘s avonds kaarsjes aan te steken en lekker met een dekentje op de bank te kruipen. Ik vind dat een landelijke stijl sfeervol is en dat spreekt mij erg aan. En, eigenlijk zie ik de landelijke stijl bij iedereen wel weer terugkomen.

Comfortabel, natuurlijk, sfeervol, zomaar een aantal woorden waar je aan denkt als je het hebt over een landelijke stijl. Met de juiste ingrediënten waan je je in een heerlijke, cozy omgeving en daar hoef je niet eens voor op het platteland te wonen.

Een mooie klooster- of boomstamtafel kan de landelijke sfeer extra benadrukken. Decoreer deze bijvoorbeeld met een schaal van onbewerkt hout of beton. Geborstelde voorwerpen van ijzer of takken met bessen leg je hier nonchalant in. Wat betreft het decoreren van een landelijk interieur.

calmontpallmore
Decoratie in natuurlijke kleuren matchen goed met een landelijk interieur.

Bij de eettafel passen eetkamerfauteuils met gestoffeerde knoopjes die ook nog eens heerlijk zitten. Lang tafelen is dus geen probleem. Leuk in combinatie met de eetkamerbank

UrbanSofa Toulouse Eetkamerfauteuil met bankDe Toulouse eetkamerfauteuil heeft een gecapitonneerde rugleuning en is ook verkrijgbaar als eetkamerbank.

Wil je het gehele interieur met elkaar laten matchen? Dan kun je bijvoorbeeld je eetkamerfauteuils combineren met een bank of fauteuil met dezelfde bekleding. Is de woonkeuken apart van de woonkamer dan  geeft het toch rust als de kleuren doorlopen in je huis.

In landelijke interieurs zie je veel gecapitonneerde banken waar je lekker in weg kunt kruipen. De San Remo is daar een mooi voorbeeld van met een gecapitonneerde rugleuning ,romp en armleuningen.  Een plaid zorgt voor warmte en gezelligheid voor de koude avonden. Niet alleen functioneel maar in een contrasterende kleur of stof ook mooi om spanning in je interieur te brengen.

UrbanSofa San Remo Presto landelijke gecapitonneerde loungebankDe San Remo heeft een gecapitonneerde romp, armleuning en rugkussens.

De hoezenbank is ook dit seizoen weer helemaal terug! De losse hoes geeft de Cambridge bank een eigen karakter. In een lichte linnen stof heel goed te combineren met natuurlijke kleuren en materialen. Wollen vloerkleden, rieten accessoires en onbewerkt hout. Met linnen gordijnen in een zand of een licht grijze kleur is dit altijd een goede combinatie. Een mooi voorbeeld van een bank met losse hoes die perfect in een landelijk interieur past is de Cambridge.

Bank_met_losse_hoesDe hoezenbank is dit seizoen weer helemaal terug.

Als de landelijke stijl jouw voorkeur heeft dan zijn er nog vele andere modellen van UrbanSofa die daar perfect bijpassen, van sofa, loungebank tot hoekbank. Keuze genoeg dus!

Voor mij blijft het nog steeds een geluksmomentje als ik ‘s avonds na een dag hard werken, heerlijk op de bank weg kan kruipen onder een plaid. Net als dat kleine meisje, kaarsjes aan en even genieten van de landelijke sfeer.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

5 handige tips voor het perfecte tv-meubel!

Eigenlijk doen we het (bijna) allemaal: televisie kijken. Het is een gewoonte,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *