De Flexa kleurtrend van 2021: Brave Ground

Inspiratie tijd: 4 minuten

Ieder jaar wacht ik met spanning af wat de nieuwe trendkleur van Flexa gaat worden en dit jaar is het de aardse tint Brave Ground geworden. En wow… wat is ie mooi!!

Het is een hele serene tint die je heel makkelijk kunt combineren met andere kleuren in je interieur. Het is een tint die in iedere woonruimte gebruikt kan worden, en die je het gevoel geeft van comfort en veiligheid. Wat wil je nog meer?!

Ik hou persoonlijk altijd erg van het verhaal achter een kleur. Kleur speelt immers ontzettend in op onze emotie en zo een trendkleur komt natuurlijk niet zo maar aanwaaien. Daar gaat een leger van experts aan te pas, dus ik neem jullie graag even mee in de gedachtegang.

Eerst nog even de voorgaande Flexa kleurentrends. Ken je ze nog?

En daar komt dan nu de 2021 Brave Ground bij.

Volgens Flexa hebben we meer behoefte dan ooit om ons thuis getroost en ontspannen te voelen nu het naast onze leefruimte ook onze werkruimte en studieruimte is geworden. Vandaar dat Brave Ground de aardse tint is die ons de kracht van het leven doet proeven. Door de beige en taupe kleuren voelt het alsof we door verschillende aardse tinten als klei, aarde en zand worden omringt. Dit stimuleert ons om ons flexibel op te stellen en helpt ons om te kunnen gaan met alle veranderingen in de huidige omstandigheden waarin we leven. De warme aardse tint geeft ons een gevoel van eenheid, stabiliteit en harmonie.

Het verlangen weer een te zijn met de natuur

Als we denken aan verschillende grondtinten op de aarde dan wanen we ons internationaal. De rode aarde uit Afrika, de witte standen uit Thailand, de Nederlandse leemgrond en ga zo maar door. Hierdoor voelen we ons verbonden met elkaar en één als gezamenlijke bevolking van de aarde en staan we stil bij waar het leven echt om draait: meer in contact staan met elkaar en met de natuur.

Combineren mag

Brave Ground is een stevige basistint met eenvoud en de rust van de natuur als eigenschappen. Hierdoor leent hij zich perfect om creatief gebruikt te worden. Brave Ground ondersteunt alle kleuren zeer goed en laat deze tot hun recht komen. Er mag dus lekker gecombineerd worden! Laat je inspireren tot veel creativiteit door deze fantastische kleur en bedenk dat je misschien je huidige kleur kunt laten zitten door bijvoorbeeld alleen vormen toe te voegen. Hiermee kun je heel leuk een zone afbakenen en hoef je niet meteen alles te schilderen.

Het komende jaar zullen we nog veel zien van deze bruin beige trendkleur. Ook in interieur komt deze kleur steeds terug, dus mocht je geen zin hebben om te verven dan kun je toch op die manier deze prachtige trend toevoegen aan je stijl.

Mocht je nou juist wel zin hebben om de muren eens flink aan te pakken dan heeft Flexa ook nog eens 4 verschillende kleurenpaletten voor je gemaakt. Deze kleuren complementeren elkaar fantastisch met een gevoel van eenheid en harmonie.

Thuis komen in de natuur met deze rustgevende en frisse kleuren

Een warm en verwelkomend gevoel met deze subtiele, ton-sur-ton tinten

Een perfecte energierijke balans met deze krachtige én neutrale kleuren

Een positief en energiek gevoel met deze harmonieuze kleuren. Genoeg inspiratie lijkt me om heerlijk mee aan de slag te gaan. Veel plezier!

 

Bron foto’s – Flexa.nl

 

Comments

comments

More from Meike Snijder @styling_district

We love kerst! Binnenkijken in kersthuizen

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken tijdens de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *