Van peuter- naar kleutermeisjeskamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wanneer je een grote meid van 5 bent, wordt het tijd afscheid te nemen van je baby/peuterkamer. En als de hobby van je moeder dan ook nog eens interieur is zit je natuurlijk goed. 

De kamer van onze dochter heeft sinds ze geboren is, op een likje verf en een groter bed na, eigenlijk niet echt een make-over gehad. Ik werd nog steeds blij van de pasteltinten in haar kamer. Zoals ik al eerder schreef is wonen in zijn geheel een hobby van mij, dus ik vul mijn tijd dan ook voor een groot deel met interieur inspiratie opdoen.

Hoewel een slaapkamer ook echt een plekje moet zijn waarin je je moet kunnen terug trekken, kies ik er persoonlijk voor het zo rustig mogelijk te houden. Ik heb het idee dat een kind in een drukke, bijna fluoriserende kamer niet bepaald zijn of haar rust krijgen, doordat ze dan zoveel indrukken krijgen, dat ze hun slaap maar lastig vatten. Maar; niets is persoonlijker dan smaak, dus ieder zijn ding.


Omdat ik dus niet hou van hele grote veranderingen en te uitbundige kleuren-palletten zoals hierboven beschreven, wilde ik het kamertje van onze dochter ook anders indelen qua kleur. Het roze en pastel een beetje weg en wat meer aardetinten en wit en zwart. 

Op IG volg ik verscheidene koopjesaccounts en op een van deze vond ik een mooi wandkleed, de kleuren die hierin zaten werd mijn uitgangspunt voor de make-over. Ook had ik nog een rol met palmboom behang liggen, waarvan ik niet wist wat ik ermee ging doen, maar ‘m wel moést hebben. Vast heel herkenbaar.. Deze kwam dus op een klein muurtje van haar kamer. Een ware eyecatcher! Op de andere muur verfde ik hoge lambrisering in de tint soft nude. Hierop kwam ook het wandkleed. De ruimte in de ladekast werd te weinig voor al de kleding die deze moeder voor haar dochter koopt….. vast ook erg herkenbaar voor velen van jullie, dus ging ik op zoek naar een ruime, mooie kledingkast.

Het bed op N. haar kamer is van http://www.bopita.com. Over dit merk zijn wij zeer tevreden, omdat het stevig, neutraal en tijdloos is. Bovendien is het van dusdanige kwaliteit dat je er echt een behoorlijke tijd mee vooruit kunt. Logisch dat we hier weer uitkwamen en wel bij kledingkast Anne. Een greeploze, leg- en hangkast op retro pootjes, perfect voor deze kamer en vooral voor de garderobe van mevrouw. Het wandje met palmboombehang dient als beautyhoekje; er staat een klein tafeltje annex bureau tegen de muur met lief krukje, daarboven een rotan spiegeltje. De tak die als kledinghanger diende toen het nog babykamer was, is nu hanger voor de haarbandjes en favoriete rokjes.


Wij zijn erg tevreden met de veranderingen in N. haar kamertje en ze ligt ‘s avonds altijd eerst pontificaal om dr heen te kijken; “wat heb ik toch een mooie kamer hè mama?”

Kind blij, daar doe je het voor!

X Sandra

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Slaapkamerstijlen

Een slaapkamer wordt vaak gezien als alleen maar een slaapplek, maar dit...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *