Inspiratie en tips voor jouw kinderkamer

Inspiratie tijd: 2 minuten

De inrichting van de kinderkamer… Terwijl de één erom staat te springen, zit de ander met de handen in het haar. Sta jij op het punt om de kinderkamer een makeover te geven? Lees vooral verder! Wij hebben voor jou vijf praktische en leuke tips op een rijtje gezet ter inspiratie voor de kinderkamer. 

#1: Kies een thema

Waar is jouw kind dol op? Dat is belangrijk om als eerst te weten, zodat hij/zij zich helemaal thuis gaat voelen in zijn/haar nieuwe kamer! Wat bijvoorbeeld erg handig is, zijn de complete kinderkamers bij OTTO. Dit zijn sets die bestaan uit verschillende meubels in hetzelfde thema, super handig! Zo heb je alles in hetzelfde thema.


#2: Deel de kamer in

De kinderkamer is meer dan een plek om te slapen. Het is namelijk de kamer waar je kind tot rust komt, speelt en kan ontspannen! Het is dus handig om na te denken welke zones in de kamer nodig zijn: slaap-zone, speel-zone, opberg-zone… Door de kamer hierin op te delen is het makkelijker om de juiste meubels en accessoires te kopen!

#3: Kies de meubels

Met het aanschaffen van de meubels is het slim om rekening te houden met de oppervlakte. Een plattegrond schetsen kan hierbij helpen! Zo weet je precies waar alles komt te staan en hoeveel ruimte er nog over is. Voor kleine kamers kan je bijvoorbeeld voor een hoogslaper gaan, zodat je onder het bed nog extra ruimte hebt. Mooi meegenomen!

#4: Denk aan de verlichting

Goede verlichting is een must-have voor de sfeer in de kamer. Kies eerst een goede basisverlichting met zacht licht en vul deze daarna aan met extra verlichting, zoals een bureaulamp of nachtlampje.

#5: Maak de kamer compleet met decoratie

Nu komt het leukste: decoreren! Decoratie mag natuurlijk niet ontbreken om de kamer helemaal compleet te maken. Bij OTTO zijn ontzettend leuke accessoires te vinden voor jouw kinderkamer. Helemaal trendy nu zijn bijvoorbeeld vloerkleden. Hiermee geef je de kamer een leuke look en is het lekker warm aan de voetjes! Ook mogen kussentjes en knuffels niet ontbreken in de kamer van jouw kind.

Hoe is jouw kinderkamer geworden? Ik ben benieuwd!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een fijne slaapplek voor jouw kleintje… wat heb je nodig?

Elke vader, moeder of verzorger zal het met me eens zijn als...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *