Slaaptips voor jouw zoon of dochter

Inspiratie tijd: 3 minuten

Zit jij momenteel in een lastige tijd als het gaat om nachtrust? Misschien is je zoon of dochter erg onrustig en vaak wakker. Dat is vervelend voor hem of haar, maar eigenlijk ook voor het hele gezin. Hoe zorg je er nou voor dat de rust terugkeert? En hoe zorg je ervoor dat je jouw kleintje in deze lastige tijd zoveel mogelijk kunt helpen en ze het gevoel geeft dichtbij ze te zijn. In deze blog geef ik je een aantal handige tips. Lees je ook mee? Ps. onderaan de blog vind je een te gekke actie van ZAZU, zéker een aanrader! 

Consistentie en regelmaat

Het is belangrijk om ook als het gaat om het slapen altijd consistent te zijn en regelmaat aan te bieden. Zorg voor een duidelijke structuur en herhaal dit iedere dag. Op deze manier is het voorspelbaar voor een kind wat er gaat gebeuren en leren ze het ritme steeds beter kennen. Dus ook het slaapritme. 

Bouw een dag af

Toen ik net moeder werd van mijn eerste dochter, hoorde ik het steeds vaker: bouw een dag rustig af. Zorg voor een vermindering in prikkels. Haal de schermen weg (tv/tablet/etc.) en laat je kindje tot rust komen. Niets moet meer, lekker knuffelen, een boekje lezen en even relaxen.

Een fijn nachtlampje 

Je wil je kindje geborgenheid geven, maar je kan er zelf niet altijd (direct) zijn. Het blijft soms een enorme strijd. Wat ik zelf heel fijn vind voor mijn jongste dochtertje is een fijne nachtlamp. Dit kan op verschillende manieren. De komende tijd zal ik in mijn blogs meer vertellen over de producten van ZAZU. Wellicht ben je al bekend met ze! ZAZU is een Nederlands merk dat producten ontwikkelt voor kindjes en daarnaast ook eigenlijk voor hun ouders, om ondersteuning te bieden bij het slapen én hun ouders om hen te helpen goed te slapen. Oprichters Nynke en Sven, beide ouders van drie kinderen, sloegen in 2013 de handen in elkaar en richtten hun eigen merk kinderproducten op, ZAZU! Ik ben er onwijs enthousiast over. Tijdens de babyperiode gebruikte ik altijd al hun whitenoise muziekdoosje, oftewel de Suzy. Maar ook voor mijn oudste dochter heb ik de slaaptrainers veelvuldig gebruikt. 

Nu was het tijd voor vernieuwing. Bowie, mijn jongste dochter, is ouder, maar vindt slapen best lastig. Hoe zorg je dan voor meer rust in de nacht? Onder andere met Henry! Jep, je leest het goed: Henry. Henry, de egel

Met Henry verander je de kinderkamer in een mooie zonsondergang met vogels en ontspannen Afrikaanse geluiden. Er zijn drie verschillende stappen, waarmee Henry steeds meer wordt afgebouwd. Van muziek en verlichting, naar iets minder geluid, naar alleen licht tot helemaal uit. Naast de Afrikaanse geluiden kun je ook kiezen voor slaapliedjes of hartslag geluid. En, begint je kindje met huilen? Dankzij de huilsenor gaat Henry weer ‘aan’. 

Henry ziet er dus niet alleen superlief en leuk uit, maar het is ook nog eens zeer functioneel. Onze dochter is er echt gek op. 

Inrichting kinderkamer

De laatste tip is om ook eens te kijken naar de inrichting van de baby- of kinderkamer. Staat het bedje wel op de beste plek of kun je dit misschien verbeteren, waardoor je zoon of dochter zich meer op zijn of haar gemak voelt? Wie weet brengt dit ook veel voor jullie. 

En, als allerallerallerlaatste ;-)… Alles is een fase, jullie komen hier samen doorheen! Maar hoe fijn is dat o.a. Henry je hierbij wat kan helpen. Een veilig en fijn thuis, een heerlijk plekje in bed. 

ACTIE! 

Zoals ik op het begin al aangaf mag ik een hele leuke actie aankondigen. Koop jij nu de Henry, dan krijg je er gratis de Suzy t.w.v. €27,- bij! Gebruik je de code FURNLOVERS dan krijg je ook nog eens 10% korting. De Suzy is een ideaal muziek-/whitenoise doosje, die je fijn mee kunt nemen. Echt een aanrader. Ik geef ‘m aan veel zwangere vriendinnen cadeau. De Henry kun je via deze link bestellen. 

Ben jij al bekend met ZAZU en Henry? Ik ben benieuwd! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Van een nieuwe keuken, naar een totale make-over

Voor wie mij volgt op Instagram heeft misschien meegekregen dat onze benedenverdieping...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *