Musthaves voor kinderen: van klein tot groot

Inspiratie tijd: 3 minuten

Kinderen groot en klein, slapen blijft vaak een ‘ding’. Kleine kindjes komen lastig in slaap, wellicht ontstaan er slaapproblemen… Bij grotere kinderen zien we vaak dat er veel prikkels zijn, waardoor de slaap lastig gevat kan worden en kinderen tot laat onrustig blijven. Hoe zorg je ervoor dat jouw kind(je) meer rust ervaart tijdens het slapen en tijdens ontspannende momenten? Wij vertellen je hier meer over. 

 

Prikkels, rust… 

Tegenwoordig moeten we allemaal een hoop… en dat begint al vroeg. Er worden bepaalde dingen verwacht van kinderen, zelfs al vanaf jonge leeftijd. Dit geldt trouwens niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het kan lastig zijn om bepaalde ervaringen en emoties van je af te zetten. Juist op de momenten dat je eigenlijk tot rust wil komen overvalt het je misschien. 

Zorg ervoor dat je vlak voor het slapen geen schermen meer gebruikt (tv, mobiel, tablet). Neem een rustig bad (of maak een bad voor je kind), ga nog even relaxen op de bank, lees wat (zelf of lees voor aan je kind) en bouw de hoeveelheid prikkels af. Dit bevordert de slaaprust in ieder geval al. Een ander belangrijk hulpmiddel is producten die diepe druk geven. Ik vertel je er meer over.

Diepe druk

Wat is diepe druk precies? Diepe druk ontstaat door verzwaringsproducten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een verzwaringsdeken of -slaapzak. Ook slaaptunnels zorgen hiervoor. Verzwaringsproducten zorgen ervoor dat een diepe druk wordt uitgeoefent op het lichaam, waardoor het zenuwstelsel ontspant. Door de diepe druk toe te passen op de gewrichten activeer je proprioceptoren. Hier komen onder andere dopamine, serotonine en melatonine door vrij. Deze stoffen dragen onder andere bij aan ontspanning en een betere nachtrust.

Laten we eens kijken naar de diverse verzwaringsproducten! 

 

Verzwaringsknuffels

Wist jij al af van verzwaringsknuffels? Wij kwamen dit tegen bij Liefs uit Giessenburg en waren er gelijk van onder de indruk. Naast dat het hele leuke knuffels zijn, zorgt het voor een ontspannende werking. Het is een heerlijke zachte knuffel met een gewicht van 2 kilo. Heerlijk om op schoot te zetten. Door de diepe druk ontspan je sneller en kunnen prikkels beter verwerkt worden. Een fijn rustmoment! De knuffel heeft een zittende hoogte van circa 25 cm. Hoe leuk is bijvoorbeeld deze aap? 

Slaaptunnel

Om het slapen te bevorderen zijn een aantal producten van Liefs uit Giessenburg zeker een aanrader. Neem bijvoorbeeld de slaaptunnel. Bij Liefs uit Giessenburg hebben ze slaaptunnels voor in een ledikant, maar ook voor eenpersoonsbedden (zelfs met afwijkende maten). Je kunt kiezen voor je favoriete kleur die ook nog eens mooi past bij de slaapkamer. 

Maar wat is een slaaptunnel precies? Het is een hoes waar je het matras inschuift. Het strak om het matras en zorgt voor een geborgen, veilig gevoel tijdens het slapen. Door de diepe druk die je krijgt kunnen kinderen rustig slapen. Uiteraard kan er wel gewoon gedraaid worden. 😉 

 

Verzwaringsslaapzak

Ook heb je fijne, mooie en vooral handige verzwaringsslaapzakken. Bij Liefs uit Giessenburg kun je kiezen voor je favoriete print – ideaal! Er zijn verschillende maatvoeringen en bij buikslapers kan de vulling in het rugpand van de slaapzak worden gemaakt. Zodat het wel lekker ligt. Een verzwaarde (baby) slaapzak zorgt eigenlijk voor hetzelfde: door de diepe druk ontstaat een veilig en geborgen gevoel. 

Uiteraard bepaal jij zelf het gewicht waar de slaapzak mee gevuld moet worden. Hou een richtlijn aan van 5% tot 15% van het lichaamsgewicht. 

 

Hoe slaapt jouw kindje? En denk je dat jouw zoon of dochter – of misschien jijzelf – zoiets als de bovenstaande producten fijn zou vinden? Wij zijn benieuwd, liefs! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: de mooiste bijzettafels

Een nieuwe Inspiration Wednesday! Dit keer gaat het over de leukste bijzettafels....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *