Kledingkast voor de kinderkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

De kamer van ons dochtertje… Ik vind het zo’n heerlijk plekje om te zijn! Soms gaan we er samen even spelen of zij speelt er als ik de was aan het opvouwen ben. De meubels voor in de kinderkamer zijn natuurlijk onmisbaar. Zo ook een goede kledingkast. In deze blog lees je er meer over en geef ik je handige tips! 

Een kledingkast uitzoeken?

Wanneer je op zoek gaat naar een kledingkast voor jouw zoon of dochter, is het toch net wat anders dan dat je een kledingkast uitzoekt voor jezelf. Vaak zijn het kleinere kasten en heb je andere eisen of wensen. Zo zijn de kleertjes natuurlijk een stuk kleiner, dus kun je ook kiezen voor een kleiner formaat. Op deze manier hou je meer ruimte over voor je kind om lekker te kunnen spelen! Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de grootte van de kinderkamer. Heb je veel plek voor een kinderkast of moet je juist creatief omgaan met de ruimte? Ik heb een aantal handige tips voor je! 

Tip #1: Kleur 

Mijn eerste tip is om voor een kinderkamer te kiezen voor rustige kleuren als het gaat om meubels. Zelf hou ik enorm van de Scandinavische uitstraling voor in de kinderkamer. Dit straalt veel rust uit en dat vind ik belangrijk voor de kamer van mijn dochtertje. Je hebt waarschijnlijk al meerdere meubels die je kwijt wil in de kamer, zoals de commode, het bedje, speelgoed, etc. Dus maak het vooral niet te druk. Zo hebben wij een witte kast, maar je zou bijvoorbeeld ook voor lichtgrijs kunnen kiezen. 

Tip #2: Onderstel

Wanneer je kiest voor een kast op wat hogere poten, creëer je meer ruimte in de kamer. Doordat het wat hoger staat, oogt het een stuk rustiger en krijgt het een open uitstraling. De poten van onze kast zijn van hout en dit vind ik erg mooi in combinatie met de witte kast. 

Tip #3: Genoeg opbergruimte 

Het is uiteraard van belang dat je voldoende opbergruimte hebt. Misschien wil je wat winterkleding op kunnen bergen als het zomer is (of juist andersom), wil je er ook wat speelgoed kunnen opruimen, schoenen en ga zo maar door. Het scheelt dat kinderkleren kleiner zijn dan de kleren van volwassenen, dus je kan bijvoorbeeld wat bakken gebruiken en deze onderin de kast zetten. 

Tip #4: Andere meubels

Past het goed bij andere meubels? Wij hebben een commode in dezelfde lijn als de kast. Hierdoor ontstaat eenheid en rust! Ik vind het een mooie combinatie en het maakt de kamer van onze dochter echt helemaal af! 

Onze kledingkast

Ik laat je graag de kledingkast zien die wij hebben gekozen voor de kamer van onze dochter! De commode die wij al hadden is van Petite Amélie en zoals ik al vertelde hebben we voor dezelfde lijn gekozen bij de kledingkast, namelijk de Bocca lijn. De witte kledingkast staat prachtig in de kamer! We hebben een hout gekleurde vloer, waardoor de witte kleur er nog meer uit springt. 

Ben je op zoek naar een ander soort witte kast of wil je toch gaan voor bijvoorbeeld een grijstint? Neem dan eens een kijkje bij Petite Amélie! Je kunt hier terecht voor een ruim aanbod: genoeg keuze dus! Niet alleen als het gaat om een kast, maar ook voor baby- en kinderbedden, commodes, nachtkastjes, speelgoed, dekens en meer. Check it out!

Wat vinden jullie van de kledingkast? Te leuk, toch? Liefs. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste tafellampen voor in jouw interieur!

Goede verlichting is erg belangrijk in huis. Het geeft niet alleen licht,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *