Een veilig gevoel in de kinderkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een veilig en geborgen gevoel creëren voor je zoon of dochter is iets wat je als ouder altijd wil. Je doet je best, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Hoe ouder je kind wordt, hoe groter de zorg wordt. Waar doe je goed aan als ouder en hoe kun je ervoor zorgen dat je kind zich fijn voelt? In deze blog geef ik je een aantal handige tips. 

Ritme, rust en aandacht 

Je kind heeft waarschijnlijk een eigen ritme. Jullie als gezin hebben een eigen ritme. Misschien gaat je kind al naar de basisschool en krijgt het te maken met allerlei indrukken. Uiteraard geldt dit ook voor als je kind naar de kinderopvang/peuterspeelzaal gaat of een andere daginvulling heeft. Het is niet niets om groter te worden en het is fijn om daar soms een beetje hulp bij te krijgen. Mijn eerste tip is om ervoor te zorgen dat jullie als gezin een fijn ritme hebben. Kom je kind weer thuis na een dag school/opvang/oppas? Neem dan even de tijd om samen te zijn, dit hoeft niet lang te zijn, maar geef je kind weer een fijn gevoel dat hij of zij thuis is.

Een fijne slaapplek 

Ik vind het belangrijk dat de kinderkamer altijd een gezellige en fijne plek is. Het is een plek waar ze zich fijn en zichzelf moeten voelen. Een plekje waar ze zichzelf even terug kunnen trekken. Om hiervoor te zorgen hebben we gekozen om de kamer rustig in te richten. Niet te veel prikkels, lampen en afleidende factoren. Misschien is het wel herkenbaar voor je, dat wanneer je kind ouder wordt, er ook soms wat meer angsten ontstaan. Enge dromen, bang zijn in het donker, noem het maar op. Ik vond het fijn om iets te hebben voor onze oudste dochter, die nu naar de basisschool gaat. Een fijn lampje kwam ik tegen bij ZAZU. Ik vertel je er meer over! 

Gina de giraf

De naam zegt het al: Gina de giraf. Een superleuk en lief lampje en zaklamp in één, genaamd Gina. Vlinder, onze dochter, was helemaal enthousiast toen ze het lampje zag. Toen we laatst een weekendje weg gingen, moest en zou het lampje mee. Ideaal! Zo creëer je ook op een andere slaapplek een veilig gevoel. 

Zoals ik al zei is het een nachtlampje en zaklamp in één. Wat ik zo fijn vind, is dat beide lampen automatisch uitgaan. De zaklamp na 10 minuten en het nachtlampje na 30 minuten. Je krijgt er een oplader bij, dus je kunt het eenvoudig en snel weer opladen. Voor het nachtlampje kun je verschillende kleuren kiezen. 

Het nachtlampje is in de volgende kleuren in te stellen: wit, oranje, rood, roze, blauw, turquoise of groen.

Kortom: Gina de giraf is écht een aanrader, vooral als je kind te maken krijgt met een verandering in zijn of haar leven. Of wanneer er een bepaalde situatie of fase ontstaat. Zorg voor geborgenheid, een veilig gevoel en vooral ook een vertrouwd gevoel met dit fijne nachtlampje en zaklamp in één! Wil je meer weten over dit te leuke lampje? Neem dan een kijkje bij ZAZU

Written By
More from Furnlovers

Een tijdloze samensmelting van functionaliteit en esthetiek: Klydoclock

In de wereld van interieurdesign en woonaccessoires zijn er momenten waarop je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *