Een mooie kinderstoel voor in je interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hi you! Tijd voor een nieuwe blog. In deze blog wil ik je meer vertellen over kinderstoelen. Tijdens wat research kwam ik er al snel achter welke kinderstoel mij het meeste aansprak. Graag deel ik mijn bevindingen met jullie en laat ik je onze kinderstoel zien. Wie weet heb jij daar ook weer wat aan! 😉

Een kinderstoel kiezen

Ik ben er vroeg bij, maar ik vind het gewoon erg prettig om alles al geregeld te hebben. Herkenbaar voor andere mommy’s-to-be? 😉 Zo ook de kinderstoel. En, hoe leuk is het als je kleintje erbij kan zitten als je aan de eettafel zit. De beste tijd om je kind in een kinderstoel te zetten is wanneer ze zelfstandig kunnen zitten. Wil je niet wachten tot die tijd en vind je het fijn om – net als ik – iets te hebben waar je de kleine al gelijk in kunt zetten? Dan zijn er ook een aantal kinderstoelen die geschikt zijn voor baby’s die een paar weken oud zijn. De baby ligt dan meer en daardoor is de houding beter.

Er zijn een aantal soorten kinderstoelen:

  • Meegroeistoelen;
  • Kinderstoel met eetblad;
  • Inklapbare kinderstoel;
  • Hangstoelen.

Het is natuurlijk ook maar net wat jij het fijnst vindt. Misschien heb je weinig ruimte voor een kinderstoel en let je op andere punten dan wanneer je wel ruimte genoeg hebt voor een kinderstoel.

Tripp Trapp® colour collection around the table.

Tripp Trapp van Stokke

Zoals ik net vertelde wilde ik een kinderstoel die ik al snel kon gebruiken. Het lijkt me namelijk zo handig dat we haar er altijd makkelijk bij kunnen zetten. Ik kwam terecht op de Tripp Trapp kinderstoel van Stokke. Ik denk voor velen een bekende kinderstoel! Deze kinderstoel heeft ook een bijhorende newborn set en hierdoor kun je dus vanaf het begin de kinderstoel gebruiken. Ideaal! Onlangs hebben ze deze newborn set vernieuwd. De Tripp Trapp is een meegroeistoel. Dit houdt in dat je het elke keer kunt aanpassen en zo de stoel kunt blijven gebruiken.

Het design van de kinderstoel is én blijft erg mooi. Ik weet zeker dat wij er nog lang niet op uit zijn gekeken. De zithoogte en de voetsteun kun je verstellen, zodat je altijd een goede zithouding kunt waarborgen. De Tripp Trapp is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wij hebben voor de zwarte versie gekozen, omdat ik dit het mooist vind passen in ons interieur. Bij de stoel krijg je verlengde glijders, zodat de stoel extra stabiel staat. En, ook erg belangrijk: de stoel is gemakkelijk schoon te maken!

Ik vind het superstoer staan in ons interieur en ben ook heel blij dat we voor de zwarte variant hebben gekozen.

 

Handige checklist

Ik heb nog een handige checklist samengesteld die je mee kunt nemen in jouw beslissing.

  • Veiligheid – is de stoel veilig?
  • Zithouding – wat is de zithouding van je zoontje/dochtertje?
  • Onderhoud – is de stoel gemakkelijk schoon te maken?
  • Accessoires – zijn er mogelijkheden tot uitbreiding/aanschaf van leuke en handige accessoires?
  • Uitstraling – wat vind je van het uiterlijk van de stoel?
  • Grootte – wat is de beschikbare ruimte die je hebt? Let op dat een kinderstoel niet te dicht mag staan bij andere meubels en muren.

Wat vinden jullie van de kinderstoel? En, kennen jullie de Tripp Trapp stoel? Vast wel! Voor meer informatie kun je kijken op de website van Stokke. Liefs, Mariëlle.

* Dit product is gesponsord door Stokke.

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Raamdecoratie bestellen: the do’s and don’ts

Nu we allemaal meer thuis zijn, zien we een grote verschuiving als...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *