Een mooie én leuke speelplek in de woonkamer

Inspiratie tijd: 4 minuten

Als je een kleintje hebt rondlopen, dan zul je jezelf waarschijnlijk wel eens verbazen over al het speelgoed dat je binnen no-time verzameld. Ik irriteerde me er erg aan dat het overal en nergens stond en daarom wilde ik graag een leuke speelplek creëren voor mijn dochtertje. Een plek die echt helemaal voor haar is en waar zij haar ding kan doen! Maar hoe zorg je er nou voor dat je een leuke én mooie speelplek hebt voor in de woonkamer? Ik vertel je er meer over! 

Tips voor speelgoed in de woonkamer 

Speelgoed in de woonkamer… Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Tuurlijk wil je dat je kindje lekker kan spelen, maar je wil niet dat je hele woonkamer wordt overgenomen. Ik heb een aantal handige tips voor je op een rij gezet, waardoor het wat overzichtelijker voor je wordt! Laten we eens kijken. 😉 

#1 Zet speelgoed weg waar ze niet naar omkijken 

Ik heb speelgoed op zolder gezet waar mijn dochter niet of nauwelijks mee speelde. Eindresultaat? Ze mist het niet! Ik heb veel speelgoed weggegeven en ‘rommeltjes’ weggedaan. Op deze manier wordt het niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor je zoon of dochter een stuk overzichtelijker en hou je enkel waar ze graag mee spelen. 

#2 Kies voor opbergmanden

Gebruik opbergmanden om speelgoed in op te bergen, zodat het mooi opgeruimd is. Ik heb bijvoorbeeld een mand voor Duplo, een mand voor haar snijgroenten/-fruit, etc. Daarnaast heb ik in onze gangkast nog een opbergmand staan met ander klein speelgoed. Hou het opgeruimd en overzichtelijk! 

#3 Geef je kind echt een eigen plekje/hoekje

Wij hebben helaas niet veel ruimte voor een uitgebreide speelhoek. Haar plekje is namelijk middenin de woonkamer en is dus altijd in zicht. Vandaar dat ik heb gekozen voor een leuk bureautje. Op deze manier heeft onze dochter echt ‘haar plekje’, maar ziet het er wel leuk en knus uit! Toen ik dit bureau tegenkwam bij Petitpuk was ik gelijk enthousiast. Het is een bureau met een dakje, te leuk!

Wat ik fijn vind aan dit bureau, is dat je de hoogte kunt ‘verstellen’ in drie hoogtes. Onze dochter is twee jaar en wij hebben momenteel het bureau in de laagste stand staan. Maar het kan dus nog hoger naarmate ze groter wordt! 

Verder kun je het precies zo aankleden als jij voor ogen hebt. Je kunt zelf leuke lampjes ophangen aan het dakje en meerdere manden gebruiken. Ik hou zelf erg van rotan en ik vind dat dit perfect past bij het hout. De natuurlijke houten kleur past erg goed bij ons interieur en blend perfect bij de rest. 

Het werkblad is 100 cm breed en de totale nokhoogte is 122 cm. De totale breedte is 111 cm en de diepte is 40 cm. Zoals ik al zei kan je het werkblad verstellen. De hoogtes hiervan zijn: 40 cm, 50 cm en 60 cm. Een perfect formaat! Je kunt er speelgoed op (of onder) kwijt, maar err is ook zeker nog genoeg plek om eraan te spelen of knutselen. De afwerking ziet er superstrak en mooi uit – echt een aanrader! En, ook fijn: je zet het makkelijk in elkaar dankzij de handige handleiding. 

#4 Zorg voor voldoende afwisseling

Als laatste heb ik nog een handige tip voor je: zorg voor voldoende afwisseling qua speelgoed. Op deze manier blijft hun speelgoed vernieuwend en interessant. Probeer het maar eens: als je even wat speelgoed voor een tijdje uit hun zichtveld opbergt en je haalt het daarna weer terug, zullen ze er veel langer mee spelen! 😉 

Over Petitpuk

Zoals ik al zei is dit bureauhuisje van Petitpuk. En, bij hen kun je niet alleen terecht voor dit leuke bureau… maar ook voor mooie bedden, hobbelpaarden en meer. Petitpuk is opgericht door Annemarie en ik vind dat ze echt een prachtig bedrijf heeft neergezet. Met mooie producten, van hoogwaardige kwaliteit en erg toegankelijk voor ieder interieur! Ik zou zeggen: neem vooral eens een kijkje op de website van Petitpuk en laat je inspireren en verrassen. 

Wat vind jij van het bureau? Ik ben er ontzettend blij mee! Hier hebben we jarenlang plezier van! Liefs, Mariëlle. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Badkamer renovatie

Badkamer, na ruim 2 jaar in ons “nieuwe” huis te wonen werd...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *