Een fijne babyfoon met camera die ook mooi in je interieur past?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Jep, ‘het moment’ is toch echt daar gekomen. Vlinder gaat naar haar eigen kamertje. Ze slaapt nu bijna 3 maanden naast me in een co-sleeper, maar ik merk toch dat we alle drie er nu minder goed door gaan slapen. Daarnaast ben ik ook ziek geweest en met dat gehoest van mij, maak ik haar alleen maar wakker. Kortom: tijd voor een nieuwe fase! Wel zo fijn om de kleine dan te kunnen zien en te horen! De oplossing? Een babyfoon met camera! Lees snel verder. 😉

Nieuwe fase

Hoe fijn (en makkelijk ;-)) ik het ook vond dat ze lekker naast me lag, is het ook goed dat ze nu haar eigen kamertje gaat. Ik heb de co-sleeper van het onderstel gehaald en in haar ‘grote’ bed gezet. Misschien voor sommige overdreven, maar voor mijn gevoel kan ze zo zelf eerst wennen aan een nieuw kamertje en daarna komt de stap naar haar ledikantje wel.

Of ik het spannend vind? Nou en of. Ik denk dat je dat helemaal met je eerste kindje hebt (of in ieder geval meer). Alles is nieuw en het is gelijk weer een momentje waarin je moet loslaten. Daarom vond ik het erg fijn om haar wel te kunnen zien en te kunnen horen. Een babyfoon met camera moest er dus komen!

 

Een babyfoon met camera kiezen…

Maarja, welke babyfoon kies je dan? Pfoe, wat is er veel keuze. Over veel babyfoons las ik positieve, maar ook veel negatieve ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een slecht bereik, geen goede kwaliteit scherm, geen extra opties (zoals slaapliedjes), een te kort snoer en ga zo maar door… Tot ik Luvion tegenkwam en dan met name de Luvion Essential Limited Edition. Een babyfoon die er erg mooi uitziet (het oog wilt ook wat, toch?!), maar ook voldoet aan al mijn ‘eisen’, namelijk:

Een goede sensitiviteit

Het scherm kan je namelijk uitzetten, maar zodra Vlinder huilt of beweegt licht het scherm op en kun je dus zien of er iets aan de hand is. De VOX functie zorgt daar bij deze babyfoon voor.

Goed werkzaam op afstand

Het is belangrijk dat een babyfoon met camera goed werkt. Deze babyfoon heeft een bereik van 250 meter. Ideaal dus!

Makkelijk te bedienen en een duidelijk scherm

Als ik met mijn slaaphoofd wakker wordt, wil ik direct de babyfoon goed kunnen bedienen. Dus niet te veel poespas en duidelijke knoppen. En een duidelijk scherm, want het is toch wel erg fijn als je goed kunt zien wat er precies aan de hand is met je kleine. Een duidelijk scherm (zowel overdag als nacht) is een must in mijn ogen. Deze babyfoon van Luvion heeft een nachtzicht dat automatisch activeert op basis van de lichtsterkte.

 

VEILIG!

Ja, met hoofdletters, want de veiligheid is ontzettend belangrijk. Misschien wel het belangrijkste. Je wilt niet dat een babyfoon met camera kan worden gehacked bijvoorbeeld. Deze babyfoon is 100% veilig en heeft een storingsvrij signaal dankzij datacodering.

 

Verder zijn er natuurlijk nog veel meer belangrijke punten. Ik ben erg tevreden over de babyfoon, want het werkt goed en voldoet aan al mijn verwachtingen. Ook fijn: je kunt het geluid uitzetten op het scherm, maar vervolgens is er wel visuele geluidsindicatie door middel van led lampjes. Kortom: met deze babyfoon heb je altijd goed zicht op je kleine en heb je snel genoeg in de gaten als er wat is!

En, het slapen? Het was wennen (vooral voor mij ;-)), maar ze deed het super!

Waar houden jullie rekening mee bij het kiezen van een babyfoon? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

5 weetjes over de waterontharder!

Misschien heb je er al eens iets over gelezen bij ons, maar...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *