Babytalk: een bedje voor de kleine meid

Inspiratie tijd: 4 minuten

Tijd voor een nieuwe blog over de kinderkamer. Het is en blijft zo leuk om er mee bezig te zijn. In deze blog wil ik het ledikantje uitlichten die wij hebben uitgekozen. Over één ding waren we het snel eens: we wilden een ovaal bedje! Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!  

Een bedje kiezen

Voor ons is het allemaal nieuw: waar let je op bij het inrichten van de babykamer? Wat is belangrijk? Wat voor een bedje willen we? Zoals ik net al vertelde waren we het al snel eens over dat we een ovaal bedje wilden. Toen kwamen we uit bij de Sleepi van Stokke. Ik zag dit bedje bij Baby Plus en ik was gelijk verliefd! Hieronder een aantal aandachtspunten bij het kiezen van een bedje. Wie weet helpt het jou ook weer verder op weg!

Ledikant of wiegje?

Je hebt van dit bedje ook een Sleepi mini (wieg), maar wij hebben gekozen voor het formaat daarna, de Sleepi, dus een ledikant. Je kunt namelijk ook het bedje lager opmaken, waardoor je het al eerder (en dus ook langer) kunt gebruiken. Dit bedje kun je trouwens nog heel lang gebruiken, want je kunt het elke keer ombouwen tot een groter bed (van Mini tot Junior).

Matras en bodem

Het is belangrijk dat het matras goed ventileert. Het matras van de Stokke Sleepi heeft een golfpatroon en hierdoor wordt de overtollige lichaamswarmte afgevoerd. Daarnaast moet een bodem ook eenvoudig versteld kunnen worden. Wij hebben het bedje nu bijvoorbeeld op de hoogste stand, maar zodra ze zichzelf kan optrekken of kan zitten, zetten we de bodem lager.

Waar moet je verder op letten?

Het bedje moet natuurlijk wel stevig genoeg zijn. Dus kijk goed naar de poten (of in ons geval de wieltjes en het onderstel). Ook kun je het beste geen grote knuffels of kussentjes in het bedje leggen. Voor de foto kon ik het natuurlijk niet laten om eventjes twee leuke knuffeltjes neer te zetten, maar wat ik veelal lees is het advies om dit niet (of zo weinig mogelijk) te doen.

Stokke Sleepi

Tijd om ons bedje aan jullie te laten zien! Wij hebben gekozen voor de witte variant van de Stokke Sleepi, maar je kunt ook kiezen voor hout, grijs of mintgroen.

 

Ook zijn er veel accessoires van Stokke die je kunt gebruiken. Wij hebben bijvoorbeeld de sluier en de bumper gekocht bij Baby Plus. Op deze manier is het helemaal veilig voor wanneer de kleine bijvoorbeeld gaat rollen of draaien. En de sluier staat natuurlijk superleuk!

 

Ook heel leuk trouwens dat je de bumper zo vast kunt maken met strikjes. Te lief!

Wat ik ook erg handig vind, is dat het bedje op wieltjes staat. Erg gemakkelijk te verplaatsen, ideaal wanneer je bijvoorbeeld het kamertje schoonmaakt.

Zoals ik al zei hebben wij voor een ledikant, en dus geen wiegje, gekozen en daarom maken we het bedje lager op in verband met de veiligheid. Doordat het bedje wit is kun je het met allerlei kleuren combineren. Samen met mijn moeder heb ik een deken gemaakt van grijze wafelstof en een witte, katoenen stof met stipjes. Ik ben zo blij met het resultaat!

 

Baby Plus

Ik gaf het net al even aan, maar wij kwamen de Stokke Sleepi tegen bij Baby Plus. Mocht je zwanger zijn, een kind hebben of inspiratie willen, raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen bij Baby Plus. De keuze is reuze én ze helpen je super fijn met al je vragen over de producten. Wil je bijvoorbeeld meer informatie over de Stokke Sleepi of een ander product? Ga dan snel naar de webshop! Ook heeft Baby Plus twee winkels, namelijk in Hoorn en Haarlem.

Wat vinden jullie van het bedje? Superleuk en lief, toch?! Binnenkort zie je de hele babyroom tour in een video op ons YouTube kanaal… dus stay tuned! Liefs, Mariëlle.

* Het bedje is gesponsord door Baby Plus. De sluier en bumper hebben wij zelf aangeschaft.

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Uitgelicht: het merk Eichholtz

Er zijn zoveel merken op het gebied van interieur, wonen en design....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *