Baby musthaves!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Elke keer als ik een blog ga schrijven over babyspullen, besef ik hoe snel de tijd gaat. Vlinder is alweer bijna 5 maanden! Ik heb gemerkt dat het ook hard gaat met spullen. Kleertjes, speelgoed, haar bedje… Maar ook de kinderwagen. Van reiswieg naar het vervolg zitje! Ik deel je mijn tips!

Vanaf ongeveer 4 maanden is er veel veranderd. Ze heeft haar eerste oefenhapjes gekregen, lacht en brabbelt de hele dag door, is steeds beweeglijker en wordt natuurlijk ook steeds groter. Zo ligt ze niet alleen maar in de box, maar leggen we haar ook op een playmat. Dit vindt ze onwijs leuk! Ik merk dat ze steeds meer wil zien en het liggen in de reiswieg vond ze ook niet meer leuk (zeg maar dag baby!). Het hele ‘baby-gehalte’ gaat er dus snel vanaf en ik vond het ook sneu worden om haar in de reiswieg te leggen. Ze probeert ook hele tijd omhoog te komen, maar dat lukt d’r nog niet. Tijd voor verandering!

Welke kinderwagen is geschikt?

Ik heb al eerder geschreven over de kinderwagen die ik heb, namelijk de Trailz van Stokke. Daar kun je hier meer over lezen. Doordat ze zelf behoefte had om meer te zitten, keek ik er zelf ook enorm naar uit om haar hier in te zetten en met haar te wandelen. Het onderstel dat wij hebben is dus de Trailz en het bovenste zitje is de Stroller Seat (te gebruiken voor de Trailz en de Xplory).  

Wij hebben ook hierbij weer gekozen voor zwart. Je kunt het zitje naar je toe zetten of van je af. Momenteel laat ik haar gewoon nog naar ons kijken, omdat ik het anders wel veel vind qua prikkels. Wat ik erg fijn vind, is dat de kinderwagen aan elke tafelhoogte past. De kinderwagen is namelijk vrij hoog; ideaal!

De kinderwagen kun je in drie posities zetten: liggend, een beetje zittend en helemaal zittend. Nu gebruiken we alleen nog de eerste en tweede stand, omdat het anders te rechtop voor haar is.

Bij het zitje hebben we ook een regenhoes van Stokke. Dit zit een mooi tasje en die kun je onder de kinderwagen hangen. Mocht je ergens zijn en het begint te regenen, kun je je kleintje in ieder geval goed bedekken!

Het is zo leuk om te zien dat ze steeds meer ontdekt en leert. Deze kinderwagen helpt daar goed bij! Hieronder heb ik nog een aantal tips die ik je mee wil geven voor een baby van 5 maanden.

  1. Op nummer één het vervolgzitje! Echt een grote aanrader.
  2. Een handig deken die je goed kunt gebruiken in het vervolgzitje. De dekentjes die ik had voor de reiswieg zijn vrij klein; kies dus het juiste formaat!
  3. De Tripp Trapp stoel! Zo handig als je je kindje een hapje geeft! Nog eventjes en Vlinder kan in de babyset… Hier lees je meer over de Tripp Trapp stoel.
  4. Een badje waar je kleintje zelf in kan liggen! Mega handig. Vlinder wordt met de dag natuurlijk wat zwaarder en ik vind het best zwaar om haar lang vast te houden in het badje. Ideaal als je hem/haar in een badje kunt leggen (wel gewoon erbij blijven natuurlijk!). Badderen vindt ze heerlijk en zo hou je het toch langer vol!
  5. Een reistas voor de kinderwagen! Komt jouw vakantie ook steeds dichterbij? Deze reistas lijkt me super handig!

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips en hebben jullie ook weer inspiratie op gedaan voor nieuwe, handige spullen voor je kindje!

Ik ben in ieder geval super blij met onze nieuwe kinderwagen en Vlinder ook! Hoe deden jullie dat met je kleintje? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Keuken inspiratie: hoe ziet jouw droomkeuken eruit?

Door alle omstandigheden zit er misschien geen uitgebreide vakantie naar het buitenland...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *