Verschillende keukenopstellingen van Tulp keukens

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het bepalen van de goede keukenopstelling kan nog best lastig zijn. Het moet natuurlijk wel effectief en comfortabel zijn. Bovendien moet de opstelling passen in de ruimte die je hebt en je wensen qua opberg- en werkruimte. Hieronder laat ik jullie een aantal voorbeelden zien hoe je dit zo goed mogelijk kunt doen met behulp van Tulp Keukens.

Hoekkeukens

Doordat bij een hoekkeuken twee zijdes optimaal benut zijn, ontstaat er veel ruimte voor opberg- en werkruimte. Bij hoekkeukens kun je kiezen uit verschillende handige kasten. Denk hierbij aan carousels, hoekkasten en hoeklades. Hierdoor maak je optimaal gebruik van de hoek!

Doordat je twee zijdes van de ruimte gebruikt ontstaat er in het midden veel ruimte! Hier zou perfect een eettafel passen. Er ontstaat zo een gezellige leefkeuken. Mocht je nou ergens anders in het huis al een eettafel hebben staan, kun je er ook voor kiezen om een kookeiland in het midden te plaatsen met barkrukken erbij.


U-keuken

Een u-keuken is zoals de naam al zegt, gevormd als een U. Deze keukenopstelling heeft aan drie zijdes keukenelementen en past zowel in een grote als een kleine ruimte. De keukenelementen zijn bijvoorbeeld het werkblad, kasten en apparatuur. Een pluspunt van deze opstelling is dat het erg gebruiksvriendelijk is: je hoeft niet veel heen en weer te lopen tijdens het koken, omdat alles dicht bij elkaar staat. Het fornuis, de koelkast en de spoelbak, wat de heilige driehoek wordt genoemd, zijn zo gemakkelijk bij de hand. Ideaal!

Door de u-vorm krijgt de keuken een gezellige en knusse uitstraling. Mocht je met meerdere mensen in de keuken staan, heb je toch allemaal genoeg ruimte, maar sta je toch gezellig bij elkaar.

Parallel keuken

Een parallel keuken is een goede oplossing voor een smalle ruimte of een gesloten keuken. In deze keuken staan er twee keukenblokken tegenover elkaar. Bovendien is een parallel keuken heel erg handig en makkelijk, omdat je alles dicht bij elkaar hebt. Hieronder lichten we twee mogelijkheden uit:

1. Werkblad en opbergkasten apart

Vaak kiezen mensen voor aan de ene kant het werkgedeelte en aan de andere kant opbergkasten. Hierdoor is het niet nodig om bovenkasten te plaatsen aan de kant van het kookgedeelte, waardoor het een ruimtelijker effect krijgt. Wat een erg leuk idee is bij een kastenwand, is om in het midden de oven-magnetron of een koelkast te plaatsen.

2. Werkblad aan beide kanten

Je kunt ervoor kiezen om een werkblad aan beiden kanten te plaatsen. Een mogelijkheid is om de spoelbak en de kookplaat naast elkaar te plaatsen, omdat je deze vaak samen gebruikt of achter elkaar. De kasten kun je in deze opstelling ook boven het werkblad plaatsen.

Benieuwd wat er in jouw keuken mogelijk is? Ga gewoon eens langs in een van de winkels en loop door de showroom heen of vraag het gratis magazine aan. Super veel leuke tips en vooral: prachtige keukens! Een echte aanrader…

Welke van de drie keukenopstellingen past het beste in jouw huis? Ik ben benieuwd! Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Tulp Keukens. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe zorg je voor een mooie en comfortabele slaapkamer?

De slaapkamer is een plek waar je tot rust komt. Naast dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *