Uitgelicht: unieke keukens!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Misschien is het volgende voor jou ook herkenbaar… Je gaat verhuizen en het is tijd om inspiratie op te doen voor de keuken. Waar let je precies op en wat is nou écht een unieke, onderscheidende keuken? Ook leuk om eens te weten te komen wat de do’s en don’ts zijn als het gaat om het inrichten van de keuken. Lees je mee? 

Tijd voor inspiratie

Ik vind het altijd erg leuk om inspiratie op te doen en helemaal als het gaat om interieur gerelateerde onderwerpen. Leuke tijdschriften, Pinterest, Instagram-accounts en meer bekijken, maar natuurlijk ook langs inspirerende winkels gaan om te kijken wat het aanbod nou eigenlijk is. 

Back to nature…

De trend die we nog steeds erg veel zien is de natuurlijke look. Denk aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout! Dit kun je ook erg goed combineren met andere materialen voor het keukenblad bijvoorbeeld. En, wist je dat een houten keuken niet per se landelijk hoeft te ogen? Uiteraard is het wel mogelijk, maar je kunt ook gaan voor een moderne uitstraling of juist voor een nostalgische sfeer. Eén ding is zeker: hout geeft veel warmte en een uniek gevoel. Wat ik zag bij Tinello is de combinatie van hout met beton. Dit geeft een stoere touch! Hou je van een industriële stijl? Geen probleem! Hout met beton is hiervoor dé oplossing. 😉 Een houten keuken vind ik dus zeker een aanrader. 

Nostalgisch gevoel

Verlang jij soms ook zo naar vroeger? Ik wel! Vooral als het gaat om de keuken. Dat beeld  dat je zo aan kon schuiven, tijd voor een lekkere warme maaltijd. Hoe je voor een nostalgisch gevoel kunt zorgen? Ga bijvoorbeeld voor een groot gasfornuis. Of wat dacht je van ronde handgrepen en glazen ruitjes? Als het gaat om nostalgische keukens zijn er meerdere manieren om dit te creëren. 

Een van mijn favorieten is de onderstaande klassieke keuken. De combinatie brengt veel warmte en sfeer met zich mee. Ik vind dit ook echt een unieke keuken, want je komt het zeker niet in het dagelijks leven tegen. Wat wel weer fijn is, is dat je het alsnog goed kunt combineren met diverse kleuren, materialen en woonaccessoires. 

Kleed je keuken aan

Je keuken aankleden is ontzettend belangrijk. Hierdoor kun je zorgen voor voldoende afwisseling en maak je dat jouw keuken constant een nieuwe vibe krijgt. Een nieuw kleurtje op de muur? Een gave plant op het kookeiland? Of wat dacht je van een mooie bos bloemen?! De kleine dingen maken echt het verschil. 

Is het voor jou ook lastig om te komen tot de juiste keuken? Een tip hiervoor is om je vooral te laten adviseren door een expert, zoals Tinello. Op deze manier kom je tot vernieuwende ideeën, prachtige combinaties en dus een unieke keuken! Hopelijk heeft deze blog je verder op weg kunnen helpen. Ben je gekomen tot een ontwerp voor jouw keuken? Of ga je voor een bepaalde aanpassing? We vinden het leuk als je ons tagt en je foto deelt! Liefs. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: interieur musthaves!

In deze Inspiration Wednesday deel ik de 5 leukste musthaves van dit...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *