Minder vet, net zo lekker!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Af en toe een lekker schaaltje bitterballen of een heerlijk frietje mayo. We kunnen er allemaal wel van genieten. Maar natuurlijk niet te vaak. 😉 Veel mensen hebben daarom ook expres geen frituurpan thuis om te voorkomen het te vaak te eten. Nu hoor je dat tegenwoordig steeds meer mensen een Airfryer hebben. Maar wat houdt een Airfryer nou precies in? En is het wel gezonder? In deze blog ga ik je erover vertellen. Lees je mee?

Lucht

Klopt het eigenlijk wel dat het eten uit een Airfryer, zoals deze, minder vet is? Ja, dat klopt zeker! Tot wel 90% minder vet zelfs! Een airfryer gebruikt namelijk lucht in plaats van olie. En naast frituren kan je met een Airfryer ook grillen, bakken, braden en roosteren! Het is dus een hetelucht friteuse met veel mogelijkheden!

Hoe werkt het nou eigenlijk?

Veel mensen vragen zich af hoe een Airfryer nou eigenlijk werkt. Ik was er ook wel benieuwd naar, want olie vervangen door lucht klinkt nogal gek. Maar in een Airfryer wordt aangezogen lucht opgewarmd tot een temperatuur van maximaal 200 graden. Het is afhankelijk van het merk en type of je de temperatuur handmatig kunt instellen.

Alles wat je wil

Je hoeft met een Airfryer dus niet alleen te frituren, maar je kan er in principe alles mee doen. Koken, braden en zelfs bakken! En allemaal minder vet. Het is niet alleen super gemakkelijk in gebruik, maar ook makkelijk om schoon te maken. Je kunt het mandje zelfs gewoon in de vaatwasser doen. As easy as that!

Recepten

Heb je wat inspiratie nodig voor recepten met de Airfryer? Ik heb er een voor je uitgezocht. Dat zijn de groentefrietjes met gehaktballetjes. Een lekker, maar ook een gezond gerecht. Want naast alleen frituren met de airfryer kan je er nog veel meer mee doen!

Groentefriet met gehaktballen

4 porties

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 flespompoen
  • 4 zoete aardappels
  • 6 takjes peterselie
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • Grof zeezout

Bereiding

  1. Maak de gehaktballetjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Hak de helft van de peterselie fijn. Doe het gehakt in een mengkom, voeg de ui en knoflook toe. Meng de pijnboompitten, citroensap en fijngehakte peterselie erdoor. Breng goed op smaak met zout en peper. Rol de balletjes ter grootte van een walnoot. Hussel ze door 1 tl olijfolie en zet ze even apart.
  2. Snijd de aardappels in frieten van 5-7 cm en 1 cm dik. Meng 1 el olijfolie met gedroogde oregano. Hussel de groentefrieten door de olijfolie zodat de groenten rondom bedekt zijn. De de groentefrieten in de mandje van de Airfryer. Gebruik het scheidingsrekje en leg hier de balletjes op. Bak de groentefrieten en de balletjes voor 10 minuten op 200 graden. (Je kunt ze ook apart bakken en nog een keertje opwarmen.)
  3. En serveren maar! 😉

Heb je nou nog wat meer inspiratie nodig? Kijk dan even op de website van Philips recepten! Heb jij nog leuke recepten? Laat het ons weten in de reacties. Liefs

 

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly favourites: 5x de leukste tafelkleden

YES, de lente is begonnen en daarom gaan we verder waar we...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *