Spice it up!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je komt thuis van je werk en wil beginnen met koken. Een heerlijke maaltijd voor jezelf of misschien voor jouw gezin of andere gasten. Maar wat in jouw gerecht niet kan ontbreken…dat zijn natuurlijk kruiden! Potjes met gedroogde kruiden zijn misschien lekker makkelijk, maar verse kruiden geven nóg meer smaak. Hoe handig is het dan om een eigen kruidentuintje te hebben in huis? Een tuintje in huis, hoe dan? Lees verder en ik vertel het je graag!

Een eigen tuintje

Het hebben van een eigen kruidentuintje is niet alleen handig maar ook nog eens leuk! Je eigen kruiden verbouwen is een leuke bezigheid, en je hoeft niet eens super veel te doen. Ja leuk, denk je nu misschien, maar ik heb helemaal geen tuin of balkon… Geeft helemaal niks! Er zijn vele manieren om jouw kruiden binnen te verbouwen. Ik kwam onlangs in aanraking met Prêt à Pousser! Ik verbouw nu mijn eigen kruiden in huis met de Lilo Connect garden en de Nano garden van Prêt à Pousser!

Prêt à Pousser

Zoals je misschien al aan de naam kan lezen/horen, is Prêt à Pousser een Franse webshop. Hier vind je allerlei producten om jouw eigen kruidentuintje te ontwikkelen. Bij Prêt à Pousser krijg je een build-it-yourself minigarden. De Lilo Connect Garden bestaat uit een voetstuk, een lichtbalk, een bamboestok, potten, floaters en als laatst een capsule. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar er zit een duidelijke handleiding bij, dus geen zorgen! Hetzelfde geldt voor de Nano garden, al is deze wat kleiner van formaat. De capsules zijn 100% biologisch afbreekbaar en kunnen bij het compost gedaan worden. Super duurzaam dus! 

Je krijgt ook meerdere capsules. In de capsules zitten de zaadjes voor jouw kruiden. Heb je geen idee hoe je een bepaalde kruid moet behandelen of helemaal geen verstand hiervan? Dat is geen punt! Bij elke capsule krijg je informatie met duidelijke uitleg over het kruid. 

Technologie van de garden

De zaden van Prêt à Pousser worden zorgvuldig uitgekozen. Het team test de zaden zodat jij de beste kan hebt op mooie en gezonde planten! In de capsules zitten mineralen waarmee de plant zich kan voeden. Deze voedingsstoffen zou de plant ook in de buitenlucht krijgen! Doordat de floater zoals het woord al omschrijft drijft, hebben de wortels genoeg ruimte om te groeien en krijgen ze genoeg zuurstof. Het enige wat jij voor jouw mini-garden hoeft te doen is zorgen dat er altijd voldoende water in zit! 

Onderhoud van jouw garden

Het is super easy om de onderdelen van jouw binnen tuintje te onderhouden. De potten mogen namelijk gewoon in de afwasmachine! Voor de andere spullen wordt het aangeraden deze met de hand schoon te maken. En de lamp… die moet je natuurlijk niet onder de kraan houden! 😉 

Ben jij net zo enthousiast over de mini-gardens van Prêt à Pousser als ik? Of ben je benieuwd naar wat ze nog meer hebben? Klik dan hier en laat je verrassen! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Blijvend groen!

Gastblogger Miranda vertelt je meer over de kleur groen in het interieur....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *