Laat wijn volledig tot zijn recht komen met de wijnkasten van Liebherr

Inspiratie tijd: 3 minuten

Houd jij net als ik van een goed glas wijn? Heerlijk bij het eten of gezellig samen met vrienden. Maar wist je dat de temperatuur van wijn veel invloed heeft op de smaak van de wijn? In deze blog ga ik je daarom meer vertellen hoe jij je wijn het beste kan bewaren om er optimaal van te kunnen genieten! Lees je mee?

De ideale temperatuur

Eerder heb ik jullie al verteld over Liebherr. Liebherr produceert handige en mooie apparatuur voor in de keuken en ze hebben ook een groot assortiment wijnkasten! Iets wat je steeds vaker in keukens terugziet. In een wijnklimaatkast bewaar je wijn op de ideale temperatuur.

Maar wat is de ideale drinktemperatuur? Het antwoord op deze vraag lijkt voor simpel: witte wijn en rosé serveer je zo koud mogelijk vanuit de koelkast en rode wijn drink je op kamertemperatuur. Maar, helaas is het niet zo simpel. Sterker nog, over het algemeen kun je zelfs zeggen dat wij onze witte wijn te koud drinken, en onze rode wijn te warm.

De ideale bewaartemperatuur om wijnen langdurig te bewaren is 12°C. Maar dit is voor veel wijnen niet de beste drinktemperatuur. Over het algemeen kun je zeggen dat frisse witte wijnen kouder gedronken moeten worden dan volle rode wijnen. Te koud of te warm serveren zorgt ervoor dat veel smaak niet goed te proeven is. Zonde!

Dit spieklijstje helpt je bij de ideale drinktemperatuur voor jouw favoriete wijn:

Mousserende wijn
bijvoorbeeld Champagne, Prosecco en Cava
6-10°C
Frisse witte wijn
bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Verdejo en Grüner Veltliner
8-10°C
Volle witte wijn
bijvoorbeeld Chardonnay, Pinot Grigio en Viognier
10-12°C
Rosé wijn 8-12°C
Fruitige rode wijn
bijvoorbeeld Pinot Noir en Beaujolais
15-16°C
Robuuste rode wijn
bijvoorbeeld Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah
16-18°C

 

Pas bij de juiste temperatuur komt een wijn optimaal tot zijn recht. Zelfs een paar graden temperatuurverschil kunnen grote invloed hebben op de smaak. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een wijnklimaatkast.

Een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat je wijncollectie optimaal bewaard wordt en dat je je wijn op de beste temperatuur kunt serveren! De wijnkasten van Liebherr bieden een constante temperatuur en de beste bewaaromstandigheden voor jouw wijncollectie.

In elk interieur

Liebherr heeft verschillende soorten wijnkasten zodat je altijd een model kunt kiezen dat perfect in jouw keuken past. Zo zijn er inbouwwijnkasten met een strakke greeploze glasdeur, maar er zijn ook modellen waarbij je de deur in hetzelfde materiaal kunt laten maken als je keuken. Zo vormt het een strak geheel! Heb je liever een vrijstaand model met een moderne RVS-afwerking? Ook dat is mogelijk!

De laatste trends

Als we kijken naar de huidige interieurtrends, dan past een wijnkast hier helemaal bij. Het kan in een moderne, strakke keuken, maar komt ook goed tot z’n recht in een industriële of landelijke keuken. Wat ik zo leuk vind, is dat het echt een eyecatcher is. Zoals je op de onderstaande foto past het dus ook perfect in keuken met een industriële look. De houten accenten in de wijnkast zorgen voor een warm accent. Kortom: de perfecte combinatie. 

 

Meer weten over de ideale temperatuur voor jouw favoriete glas wijn? Of ben je benieuwd naar de mooiste wijnkast voor jouw keuken? Lees er hier meer over! Wat schenk jij vanavond in? Laat het ons weten!

 

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

April doet wat ie Vilt. (Vilten kleden!)

Yay! In de vorige blog kon je lezen over de kleden van...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *