Kerst in de keuken

Inspiratie tijd: 4 minuten

Het is december en we tellen de dagen af tot… kerst! De leukste en gezelligste tijd van het jaar. Je huis gezellig maken, heerlijk eten met familie en vrienden en het uitdelen en krijgen van cadeaus! Ik heb er al helemaal zin in. Wat ik ook altijd zo leuk vind is het decoreren en opmaken van de tafel. De kerstboom versieren of de kersttafel dekken, love it! En waar vier je nu fijner kerst dan thuis in je eigen keuken… Naast dat je de woonkamer in kerstsferen brengt, vergeet ook vooral de keuken niet! In deze blog geef ik je handige tips om ook je keuken helemaal kerstproof te maken, samen met Brugman keukens en badkamers

Jouw Christmas kitchen… 

Heb jij zelf een open keuken? Combineer dit dan met jouw eettafel. Op deze manier ben je altijd nog in contact met je gasten, maar kun je wel gewoon doorgaan met het bereiden het eten. Ideaal! De keuken is een plek waar je samenkomt. Zelf hou ik van een mooie leefkeuken, een plek waar je je écht thuis voelt. Helemaal met de kerst!  

Hoe breng je de kerstsfeer in de keuken? 

Nu je besloten hebt om kerst in jouw keuken te vieren, is het tijd om de perfecte kerstsfeer in de keuken te krijgen. Heb je geen idee hoe je dit doet? Wees gerust, ik help je! 

Pronk met jouw mooiste servies

Vergeet niet de keuken(ruimte) in kerstsferen te brengen. Vaak zetten we de kerstboom in de woonkamer neer, maar ook in de keuken kun je de kerstsfeer brengen! Plaats de kerstboom meer naar de keuken toe of kies voor guirlande die je mooi kunt neerleggen op de vensterbank bij de keuken of ergens anders. Misschien heb je nissen en wandplanken, een sidetable, een dressoir of een servieskast? Ook dit kun je feestelijk aankleden met je mooiste servies, glazen en/of kerstdecoratie!  

Materialen combineren

Wanneer je luxe materialen, zoals marmer, combineert met bijvoorbeeld hout, ontstaat er een warm en sfeervol effect. Zo zie je hieronder op de foto een marmeren achterwand gecombineerd met een houten snijplank. Prachtig toch? Marmer gecombineerd met feestelijke gouden accessoires. Love it.

Keukenaccessoires als blikvanger? Doen! 

Met kerst wil je genieten van de gezelligheid, lekker eten en natuurlijk een heerlijk drankje. Neem bijvoorbeeld een goed glas rode wijn bij dat heerlijke stukje vlees of kies witte wijn voor bij jouw gemarineerde vis. Bij Brugman keukens en badkamers hebben ze de tofste gadgets voor jouw wijnen, bijvoorbeeld een wijnklimaatkast. Dit zorgt voor een optimale temperatuur voor wijn. Cheers!

Meer dan alleen lampjes in de kerstboom! 

Verlichting is natuurlijk super belangrijk. Dimbare spotjes in de keuken zijn bijvoorbeeld erg sfeervol. Zo kun je zelf bepalen welke sfeer je in de keuken brengt. Misschien heb jij geen dimbare spotjes, maar heb je in jouw keuken wel andere verlichting? Zoals lichtgevende grepen bij de kasten. Dit zie je steeds vaker en geeft een unieke uitstraling. Combineer het met mooie kaarsen en… voilá! Jouw kerstsfeer is helemaal compleet! Wil je meer weten over keukenverlichting? Wist je bijvoorbeeld dat het belangrijk is om rekening te houden met sfeerverlichting én werkverlichting? Klik hier voor meer informatie! 

De perfecte kersttafel

Nu je alles als het gaat om de decoratie mooi hebt gemaakt, is het tijd om aan de kersttafel te gaan denken! Laten we eens kijken hoe we er een mooie, feestelijke tafel van kunnen maken. 😉 

Je mooiste servies mag in ieder geval weer de kast uit! Zorg voor wat meer diepte en leg een kleiner bord op een groter dinerbord. Maak het af met mooie wijn- en waterglazen. En, ben je ook fan van goud bestek? Dit zorgt voor een chique sfeer en maakt het helemaal af! Als decoratie op tafel kun je bijvoorbeeld mooie kandelaars, kerstballen of wat mooie dennentakjes op tafel leggen. Dit zorgt voor een extra feestelijke sfeer! Leef je uit! Vooral goud is een trend deze kerst.

Heb ik je kunnen overtuigen om kerst in de keuken te vieren? Ik hoop het wel! En wil je meer tips over de perfecte sfeer in de keuken? Laat je inspireren via de Brugman blog. We wensen jullie allemaal fijne en mooie kerstdagen en natuurlijk ook alvast een goede jaarwisseling! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Merk gespot: Fritz Hansen

Ik heb weer een superleuk merk gespot! Het is een veelzijdig merk....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *