Rock around the X-MAS tree

Inspiratie tijd: 4 minuten

God Jul, Merry Xmas, Bonne Noel, … overal kerstmis. Kerstinspiratie doe je overal op. Veel leuke ideeën doe je op in winkels, internet, bij familie & vrienden. Noem maar op!

Iedereen is er ook mee bezig, elke ruimte in huis wordt wel voorzien van een kleine kerstversiering. Ik was vroeger ook al op de kinderkamers bezig. Geweldige plek is het, een ienie mienie boompje vol met lichtjes. En het leuke is, het gebeurt nog steeds, alleen doen ze het zelf. Hoe leuk is dat!  Sfeer en gezelligheid geeft het en ik hou daarvan!

Inpak idee: DIY

Ieder jaar als ik ga kerstshoppen door de stad, kijk ik naar leuke decoratie, rolletjes lint, satijn. Eenmaal thuis een takje eucalyptus, van het groen van de kerstboom onder de strik; et voila, alles om de pakjes onder boom leuk in de pakken. 

 .

Op de krijtverfmuur in de keuken heb ik een papieren kerstboom geplakt, boordevol met kerstinspiratie. De plaatjes vond ik op Pinterest en liet ik afdrukken bij de plaatselijke drukkerij.

Winkelen alles voor je feesttafel

Laatst liep ik in Arnhem naar binnen bij mijn favoriete woonwinkel Loft. Oh, wat kom ik daar graag en wat kijk ik toch altijd weer mijn ogen uit. Normaal altijd bij de woonaccessoires en de kleding, maar nu trof ik daar heel stoere kerstinspiratie aan. Een grote zwarte pot midden op tafel met daarin de kerstboom, zo gaaf! Dit gecombineerde met wit / grijs servies, zilver bestek gecombineerd met houten bestek. Dit alles opgedekt op een spierwit linnen tafelkleed. Een paar naturel houten kandelaars erbij; prachtig! Ik weet het wel voor onze tafel, haha . Eenmaal thuis heb ik even van alles op tafel gezet en voor mij werd het al snel duidelijk; het wordt die mix & match met de kerst! 

Maar ook een simpel slingertje doet al heel veel. Je kunt ze kopen, maar ze zijn ook eenvoudig zelf te maken; je pakt een lang touw, een vormpje van een ster uitknippen op foliepapier, gaatje erin perforeren en rijgen maar. Door het ruwe van het touw blijven de sterretjes goed op de juiste plek.

Maar stel je woont klein en en een boom is echt te veel, dan kun je ook een paar kleine kerstboompjes bij elkaar zetten op je tafel, kaarsje erbij en je hebt de mooiste kerstsfeer. De kleuren combi is vaak zo mooi!

Wat ik zelf ook erg gaaf vind zijn eenvoudige sterren, heel simpel, maar veel sfeer! 

Maar ook op Pinterest vind je de mooiste inspiratie voor zowel binnen als buiten voor de kerst. Een van de foto’s die ik zag bracht mij direct op het idee om de cottonballs achter in de tuin onder het afdakje bij het tuinhuis op te hangen. Nu moet ik wel even kijken hoe het met het weer uitpakt, want die ik heb zijn eigenlijk niet bedoeld voor buiten (die zijn overigens wel verkrijgbaar). Een groen boompje erbij, zo mooi!

Boom “met ballen”

Hier thuis ben ik nog steeds van de simpele en eenvoudige kerstversiering. Vaak in de kleuren wit, zwart, naturel, tja; hoe kan het ook anders. Er liggen pakjes onder, mooi en feestelijk verpakt!

Met accessoires kan ik nog wel eens wisselen, maar van boom??? Nee echt niet, het moet een echte kerstboom zijn. Nordmann, grijs / groen: die vind ik het mooist! Een oud houten vergrijsd bankje erbij met één grote ster, een kerstslinger en het is voldoende. De boom heeft een vaste plek, bij de schouw in de voorkamer. Op deze manier is de boom van alle kanten te bewonderen.

Ook mijn sneeuwbal bolletjes met de dwarrelende sneeuw komen ieder jaar terug. Te leuk!

Terwijl ik deze post aan het schrijven ben, heb ik Skyradio aan met de meest leuke kerstliedjes. Heerlijk om in de sfeer te komen. Met de kerstdagen zijn wij thuis en met oud & nieuw gaan wij de sneeuw opzoeken, ook dan neem ik iets kleins van thuis mee om het knusse huisje waar wij die week verblijven kerstproof te maken!

Ik wens jullie heel fijne feestdagen en een fantastisch 2019! 

Tot volgend jaar. Liefs Marieke, X

 


 

Comments

comments

More from Marieke Reintjes

Opgeruimd staat netjes

Hoi allemaal! Opbergruimte kun je niet genoeg hebben, wat een spullen kan een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *