Trends op het gebied van kamerplanten: Strelitzia Nicolai

Inspiratie tijd: 4 minuten

Ik ben echt gek op kamerplanten! Het staat mooi in je interieur, het brengt veel sfeer, kleur en je kunt je huis er echt een unieke uitstraling door geven. Wij hebben dan ook best veel kamerplanten in huis en ze staan echt overal. In deze blog wil ik je meer vertellen over trends op het gebied van kamerplanten en licht ik een zeer populaire plant uit: de Strelitzia Nicolai.

Welke trends zien we?

Als je kijkt naar kamerplanten gaat less is more wat mij betreft niet op. Veel kamerplanten bij elkaar – i love it. Je kunt kiezen voor een aantal kleine kamerplanten bij elkaar, bijvoorbeeld op de vensterbank of op een leuk dressoir, of je kiest juist voor een mooie – grote – blikvanger! Bovendien zie je bij elke interieurstijl eigenlijk wel kamerplanten terug komen. Of je nou kiest voor een industrieel interieur, een bohemian sfeer of een Scandinavische look. kamerplanten kunnen echt altijd. Bovendien staat het niet alleen leuk, maar zuivert het ook de lucht.

Hieronder een aantal voorbeelden van hoe je kamerplanten in jouw interieur kunt stylen:

    • Into the wild: plaats een aantal kamerplanten bij elkaar. Combineer met hoogtes en soorten kamerplanten. Een leuke cactus, vetplant of iets anders. Het kan allemaal prima samen!
    • Keep it clean: hou je het liever wat rustiger? Plaats dan een mooie plant op de vensterbank, kast of schap. Een leuke Monstera bijvoorbeeld!
    • The sky is the limit: heb je een hoog plafond? Ga dan voor een echte eyecatcher en ga de hoogte in! Een hoge plant staat dan echt supertof!

De Strelitzia Nicolai

Een van de meest populaire kamerplanten op dit moment is de Strelitzia. In deze blog wil ik specifiek de Strelitzia Nicolai uitlichten. Deze plant stond al lange tijd op mijn verlanglijstje, maar toen ik ‘m bij Chic Plants zag was ik gelijk verliefd. Wat een prachtige plant! Deze plant is een verwant van de Strelitzia Reginae en het is een plant die ontzettend hoog kan worden én groen blijft. De bladeren zijn ruig en ontzettend groot.

Deze prachtige Strelitzia Nicolai van Chic Plants wordt helemaal kant-en-klaar geleverd. Top! De pot is gevuld met aarde, wat korreltjes, de kluit natuurlijk en vullen het zo af. De plant wordt geleverd en je hoeft dus helemaal niets te doen. Ook de pot vind ik er prachtig bij staan. De stijl van de pot past goed in ons interieur en heeft een tijdloos design. Wil je de Strelitzia’s van Chic Plants eens bekijken? Check dan deze link!

Doordat ons interieur vrij licht is (een lichte vloer, veel witte muren) zorgt de plant voor veel sfeer. En, doordat een gedeelte van ons plafond erg hoog is, past de plant perfect en zorgt het voor contrast. De plant zelf (inclusief pot) is ongeveer 1.80 m hoog!

Waar let je op bij het kiezen van een plant?

Ben je op zoek naar een nieuwe plant en weet je nog niet welke plant je wilt? Neem dan eens een kijkje op de website van Chic Plants, want daar zie je bij elke plant wat er nodig is qua zonlicht/schaduw, hoe vaak je het water moet geven, de beste temperatuur, etc. Hierdoor kun je bepalen of je wel plek hebt voor de plant en of het iets voor jou is.

Met onze plant ben ik in ieder geval mega blij! Ik denk eigenlijk dat jullie ook wel snappen waarom… ;-). Such a beauty!

Ik ben benieuwd of jullie ook veel kamerplanten in huis hebben én welke plant nog op jullie verlanglijstje staat. Voor inspiratie, mooie kleine en grote kamerplanten en een topservice raad ik in ieder geval Chic Plants aan. Neem vooral even ‘n kijkje! Good luck. Liefs, Mariëlle.

 

 


 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Mijn favoriete stijl: Scandinavisch wonen!

Inderdaad, je leest het: Scandinavisch wonen is toch echt wel mijn favoriet....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *