Meer weten over hoe je jouw nieuwe woning mooi kunt aankleden?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Na eindeloos zoeken, is het je eindelijk toch gelukt. Je hebt een mooie studentenkamer kunnen vinden in het hartje van de stad. Je hebt ervoor gekozen om te verhuizen met Student Verhuis Service, nadat je simpelweg de kosten van je verhuizing kon betalen van het geld van je bijbaantje. Nu kan het feest dus eindelijk beginnen. Je mag namelijk je nieuwe kamer of huis inrichten. De meubels, de kleur van de muren en het materiaal van de vloer zijn allerlei keuzes die door jou zelf gemaakt mogen worden. Hoewel dit natuurlijk hartstikke gaaf is, kan het soms ook voor enkele twijfelingen zorgen. Waar moet je in hemelsnaam beginnen? Hieronder worden enkele tips gegeven die jou bij jouw verhuizing en inrichting van pas kunnen komen.

Doe ten eerste zelf inspiratie op voor je eigen inrichting

Ten eerste is het heel belangrijk dat je zelf inspiratie op gaat doen voor de inrichting van je kamer of je huis. Wanneer je namelijk zelf rondkijkt op het internet bijvoorbeeld, kun je een beeld in je hoofd vormen van wat jouw wensen en ideeën zijn. Dit zal je later enorm veel tijd schelen bij het kopen van nieuwe meubels bijvoorbeeld.Welke manieren bestaan er allemaal om inspiratie op te doen voor je nieuwe woning? Je kunt zelf woonwinkels bezoeken, je kunt woonmagazines doorbladeren of bijvoorbeeld tv-programma’s kijken die gefocust zijn op de het inrichten van huizen en kamers. Kies er ook voor om een moodboard te maken. Een moodboard zorgt er namelijk voor dat jouw smaak en wensen goed in kaart gebracht kunnen worden.

Een plan maken en je houden aan de planning

Ten tweede is het belangrijk dat je een eigen plan maakt. Je moet namelijk bij het inrichten van een huis terug gaan naar de basis. Je moet namelijk voor jezelf duidelijk hebben waar je aan gaat beginnen. Zo is het belangrijk dat je van tevoren eerst het budget afspreekt. Op deze manier weet je wat je kunt uitgeven. Hierdoor kun je je dus focussen op meubels in jouw prijsklasse. Daarnaast is het belangrijk om een plattegrond te maken van jouw huis of kamer. Een plattegrond zorgt er namelijk voor dat je een goed overzicht hebt van de ruimte die je kan gaan inrichten. Je kunt ook een rondje lopen door het huis wanneer het nog helemaal leeg staat. Dan zul je ook veel inspiratie opdoen.

Spelen met het licht en meubels uitkiezen

Nu is het tijd om de vloer uit te kiezen, de muren te schilderen en het huis in te richten met nieuwe meubels. Als tip wordt vaak gegeven om met het licht en de ruimte te spelen. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat het natuurlijke licht van de zon versterkt wordt in je eigen woning. Dit moet je vooral in je achterhoofd houden wanneer je een vloer uitzoekt. Je vloer zie je namelijk altijd en overal. Kies daarom voor een lichte vloer. Een lichte vloer kan je huis namelijk groter laten lijken. Wanneer je de vloer hebt uitgekozen en de muren hebt geschilderd, is het de hoogste tijd om de meubels uit te kiezen.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Welke lampen passen bij jouw stijl?

De donkere wintermaanden komen er weer aan. Om ervoor te zorgen dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *