Maak je huis winter ready!

Inspiratie tijd: 4 minuten

De zomer is nu dan toch echt voorbij… De dagen worden korter en kouder. Tijd voor de winterschoonmaak! Tijdens de donkere winterdagen zit je het liefst op de bank. Het is dan wel zo fijn dat je huis lekker schoon en opgeruimd is. Om dit efficiënt te doen is hulp hierbij erg handig, bijvoorbeeld van Helpling. In deze blog vertel ik je hier meer over en geef ik je een aantal tips.

#1. De woonkamer klaarmaken voor de winter

De winter komt eraan en dat betekent dat de feestdagen ook weer voor de deur staan. Super gezellig! Wanneer je visite ontvangt tijdens de feestdagen wil je waarschijnlijk ook dat het er gezellig, sfeervol én opgeruimd uitziet. Begin bij het schoonmaken van je hele woonkamer. Vergeet hierbij niet de bank eens grondig schoon te maken. Dit is een klusje die je normaal vaak vergeet.

Vervang je zomer decoratie voor lekkere dekens en zachte kussentjes. Was deze eerst even voor je ze weer gaat gebruiken, dan ruikt alles weer lekker fris. De kussens geven meteen al een warme en sfeervolle uitstraling. Daarnaast is sfeerverlichting ook belangrijk. Denk hierbij aan kaarsjes. Kies voor een lekkere frisse geurkaars om je woning gelijk schoner te laten ruiken!

Heb je geen tijd of zin om schoon te maken? Begrijpelijk! 😉 Schakel er dan hulp voor in! Via Helpling bijvoorbeeld. Helpling match klanten aan hulpen – ideaal! Ik vertel je er zo meer over!

#2. De keuken een opfrisbeurt geven

Iedereen kent het wel. Keukenkastjes die overvol zijn. Haal eens alle keukenkastjes leeg en maak de binnenkant van de kastjes schoon. Er liggen toch altijd een hoop stofvlokken en kruimels in. Deze vergeet je misschien tijdens de wekelijkse schoonmaak. Tijdens de winterschoonmaak is het dus een perfect moment om de keukenkastjes schoon te maken. Doordat je alles uit de kastjes haalt kun je ook meteen uitzoeken wat je wel en niet meer gebruikt. Twee vliegen in één klap!

#3. Vergeet de slaapkamer niet

Om je slaapkamer klaar te maken voor de winter heb ik ook een aantal schoonmaaktips. Als eerste: je dekbed wassen. Maar ga ook eens met de stofzuiger over je matras. Zo haal je stofmijt en ander vuil weg. Als er vlekken op je matras zitten, kun je die weghalen met een vochtige spons en een klein beetje wasmiddel.

Je kussens zien er vaak na een tijdje ook niet meer zo fris uit. Je kunt de meeste kussens in de wasmachine doen, maar kijk voor je dat doet eerst even of jouw kussen daarvoor geschikt is. Laten we eerlijk zijn: het zijn niet de leukste klusjes om te doen… maar met de hulp van Helpling worden deze klusjes zo voor je gedaan. 😉

#4. Helpling

Waarschijnlijk herken je het ook wel: je bent druk door werk of door iets anders en het écht goed schoonmaken van je huis schiet er elke keer toch bij in. Ik heb er in de laatste maanden van het jaar altijd extra veel last van. Het zijn dan toch drukke maanden, waarin je van alles moet afronden voor het nieuwe jaar, de feestdagen komen eraan en ga zo maar door… Maar no worries, want je hoeft het niet zelf te doen. 😉

Ik vertelde je al eerder even kort over Helpling. Helping is een online marktplaats die huishoudens en schoonmaakhulpen aan elkaar koppelt. Via het platform vind en boek je makkelijk een schoonmaker bij jou in de buurt. Vul je postcode in en zie of Helpling actief is in jouw stad/dorp.

Overal in Nederland?

Nu dacht ik: “dit zal vast vooral voor mensen die in de randstad wonen geschikt zijn”, omdat je toch vaak ziet dat deze platformen zich vooral focussen op alleen grote steden. Ik wilde het toch eventjes uitzoeken en vind het dan ook belangrijk om dit met jullie te delen! Zo ben ik gaan kijken of er ook schoonmaakhulpen in Gelderland te vinden zijn. En, ja, hoor! Ook bij mij zijn er genoeg hulpen. Ideaal!

Tijdens het boeken kun je ervoor kiezen om de hulp iedere week, om de week of eenmalig langs te laten komen. Zo handig! Je kunt zelf de duur, tijdstip en dag uitkiezen wanneer jij wilt. Je ziet dan de beschikbare schoonmaakhulpen uit de buurt. Deze schoonmaakhulpen hebben allemaal een eigen profiel.

Bij het kiezen van schoonmaakhulp kan je een of meerdere hulpen selecteren. Dus is het allemaal even te veel voor je, schakel dan makkelijk een schoonmaakhulp in die aan al jouw wensen en eisen kan voldoen! Ben je benieuwd? Neem een kijkje op de site voor meer informatie over Helpling!

Wat doen jullie om je huis een opfrisbeurt te geven? Laat het me weten! Liefs, Eva.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Helpling. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

#FridayMadness: 3 budgettips voor kleding opbergen

Ook al hebben we allemaal een grote kleding kast waar al onze...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *