Hoe je energie en gasrekening terugdringen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Met de huidige energie en gasprijzen die iedere week stijgen, komen veel gezinnen in betalingsproblemen. Er is nauwelijks geld meer voor boodschappen en ruimte voor uitjes lijkt er niet te zijn. Om toch geld over te houden aan het einde van de maand, is het belangrijk om de gas en energierekening terug te dringen. Maar hoe kan dit op een efficiënte manier gedaan worden? In dit artikel lees je via welke methodes het mogelijk is om iedere maand geld te besparen op de energie en gasrekening. Op deze manier kan je meer ademruimte voor jezelf creëren.

De oplossing voor het probleem

De belangrijkste oplossing voor het probleem om te besparen op de energie en gasrekening, is door het isoleren van de woning. Isoleren is in veel gevallen vrij gemakkelijk en kan met niet veel geld gerealiseerd worden. Hieronder worden er een aantal manieren toegelicht.

Het isoleren van de vloer

Door middel van je vloer isoleren, is het mogelijk om koude lucht te weren en warme lucht in huis te houden. Goede vloerisolatie heeft vele voordelen. Zo voelt het in eerste instantie zeer aangenaam aan. Daarnaast kan het schimmel voorkomen. Koude lucht die in aanraking komt met warme lucht veroorzaakt condens. Het condens zorgt voor vochtplekken, wat zich kan vormen tot schimmel. Door te isoleren, wordt dit proces tegengehouden. Wellicht het belangrijkste voordeel is de warmte besparing, waardoor de energiekosten lager uitpakken.

Isoleren van muren en daken

Naast de vloer is het ook belangrijk om de muren en daken te isoleren. Ook via de muren en daken is het mogelijk dat koude lucht het huis betreedt. Voor het isoleren van de muren is het mogelijk om isolatieplaten te gebruiken of om spouwisolatie in de muren te spuiten. Voor het dak is het mogelijk om door middel van dakisolatie warmte in huis te behouden.

Maak gebruik van HR++ glas

Waar het in veel woningen al standaard is, maken lang niet alle mensen gebruik van dubbel glas. Dubbel glas zorgt er niet alleen voor dat warmte wordt behouden, het zorgt er ook voor dat geluid wordt gedempt en dat koude lucht beter buiten blijft. Wederom een belangrijke methode om in kosten te besparen.

Kortom, het is naast de genoemde methodes mogelijk om ook op andere manieren te besparen op de energie en gasrekening. Zo weet je zeker dat je van de winter in een warm huis zit en daarnaast genoeg geld overhoudt, wat je goed kunt gebruiken voor andere uitgaven.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Dé salontafels voor in huis

Een salontafel uitkiezen… Wat is er toch veel keuze! Ik begrijp het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *