Het zonnetje in huis brengen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Gebruik jij jouw zolder als een opberghok? Dat is jammer! Ga eens naar boven en kijk eens naar wat een prachtige ruimte het eigenlijk is. Met een kleine verbouwing en misschien een likje verf hier en daar, tover je jouw zolder om tot logeerkamer, thuiskantoor of misschien luxe badkamer. Weet je niet waar je moet beginnen? Ik help je graag op weg. Let’s go!

Een dakraam

De zolder is vaak erg ruim. Het is dan wel zo handig om ook genoeg lichtinval te hebben. Het liefst gewoon daglicht. Hiervoor is het installeren van een dakraam ideaal! Voor het vinden van jouw ideale dakraam heb ik een tip voor jou. Zo kun je bij Roto Dakramen namelijk jouw ideale dakraam vinden. Bij Roto Dakramen heb je de keuze tussen twee verschillende dakramen. De keuze bestaat uit uitzet tuimelramen en gewone tuimelramen. Natuurlijk heeft ieder raam wel zijn eigen specialiteit! Zo heb je dakramen die op afstand open en dicht kunnen, dakramen met een regensensor, dakramen die extra goed geïsoleerd zijn en ga zo maar door! 

Waarom zijn dakramen zo belangrijk? 

De meeste mensen weten niet dat ventileren heel belangrijk is in huis. We spenderen namelijk zo’n 80 tot 90 procent van de dag binnenshuis door. Wanneer je niet genoeg ventileert, ontstaan er sneller schimmels. Dit is schadelijk voor bouwelementen, maar ook voor jouw gezondheid. Ook in de winter is dit van belang. Als je vijf keer per dag voor 10 á 15 minuten een raam openzet, kan de vochtige lucht eruit en frisse lucht binnenkomen. Warmte verlies je hier haast niet.

Nu denk je misschien: ‘Ik ga toch niet vijf keer per dag voor 10 á 15 minuten mijn raam open maken?’ Dat hoeft ook niet! Bij Roto Dakramen zijn er verschillende ramen die per programmering of een vochtsensor, precies weten wanneer er een raam geopend of gesloten moet worden! Super handig! 

Welk dakraam past het beste bij jou? 

Kiezen wat voor een dakraam geschikt is voor jouw ruimte kan lastig zijn. Hoeveel licht wil je binnen laten komen en hoeveel ramen wil je open kunnen maken? Voor elke ruimte is dit verschillend. Zo wil je bijvoorbeeld voor een badkamer genoeg licht maar niet te veel ramen zodat mensen naar binnen kunnen kijken. Terwijl dit in een woonkamer heel anders kan zijn. Zo heb je op de Roto Dakramen site de beste gids om het ideale dakraam voor jouw ruimte te vinden! 

 

Ga jij jouw zolder omtoveren tot jouw droom ruimte? Neem eens een kijkje op de Roto Dakramen site en bekijk jouw mogelijkheden! 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly favourites: de mooiste planten

Planten geven een interieur sfeer, gezelligheid en het is een mooie aanvulling....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *