Het belang van een goede inboedelverzekering

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toen ik op mezelf ging wonen, werd het tijd om mezelf te verdiepen in het kiezen van de juiste verzekeringen. Waar moet je eigenlijk op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? Welke verzekeringen heb je nodig? Zo ook de inboedelverzekering. Het kan soms best lastig zijn! Steeds vaker krijg ik vragen waar ik op heb gelet bij het kiezen van een inboedelverzekering, daarom wil ik ook jullie in deze blog meer informatie geven. Wie weet helpt jou ook weer verder op weg! Lees je mee?

De inboedelverzekering

Een inboedelverzekering kan eigenlijk niet ontbreken. Wanneer je een goede inboedelverzekering hebt, worden spullen in jouw huis vergoed bij bijvoorbeeld brand, storm, inbraak, wateroverlast of blikseminslag. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan… Schade (door wat voor een manier dan ook) is al namelijk al vervelend genoeg.

Handige tips op een rij

Maar voor welke inboedelverzekering ga je dan? Hieronder heb ik een aantal tips!

#1: Kies voor duidelijkheid

Mijn tip is om op zoek te gaan naar een verzekeraar waar alles goed en duidelijk wordt uitgelegd. Dus dat je echt alles begrijpt en je een goed gevoel hebt over de verzekering. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat je goed zit!

#2: Vergelijk!

De tweede tip is om te vergelijken. Ik kwam bijvoorbeeld de berekeningsmodule van Diks.nl tegen. Door een aantal vragen te beantwoorden kun je verschillende inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken. Vervolgens worden de best passende verzekeringen voor je op een rijtje gezet. Ideaal dus!

#3: Let op de dekking

Ook erg belangrijk is om goed te kijken naar wat er precies gedekt wordt bij de inboedelverzekering. In principe dekt de inboedelverzekering alle roerende zaken – dit zijn dus de spullen in jouw huis die je kunt verplaatsen. Voorbeelden hiervan zijn je bank, bed, kast en televisie. Er zijn daarnaast vaak nog meer dingen die je eventjes moet opzoeken: zo is zwevend parket wel onderdeel van de inboedel, maar verlijmd parket niet. Belangrijk om dus op de totale dekking te letten!

#4: Kijk naar de premies

Natuurlijk wil je niet onnodig veel betalen voor een verzekering. Je wilt wel een eerlijke prijs. Kijk daarom goed naar de premies. Per regio verschilt hoe hoog deze premies zijn. Woon je in een stad, zoals Amsterdam? Dan zijn de premies waarschijnlijk hoger dan in een dorp.

Diks.nl

Ben jij je momenteel ook aan het verdiepen in de juiste inboedelverzekering? Neem zeker eens een kijkje bij Diks.nl en ontdek wat bij jou past. Bij Diks.nl kun je terecht voor een inboedelverzekering, maar ook voor vele andere verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen voor vervoersmiddelen (bijv. auto, caravan, motor, etc.), een rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en een opstalverzekering. De inboedelverzekering van Diks vind ik in ieder geval zeker een aanrader. Go check it out!

Succes met jouw zoektocht! Liefs.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Diks.nl. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Kasten bij Goossens wonen en slapen

Kasten heb je natuurlijk altijd nodig in je huis. Het is handig...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *