Groene stroom voor in huis: waar let je op?

Inspiratie tijd: 2 minuten

In deze blog lees je alles over wat groene stroom nou precies is en waar jij op moet letten wanneer jij kiest voor groene stroom. Ik geef je handige tips voor als je bijvoorbeeld net op jezelf gaat wonen of voor volgend jaar alvast wil kijken waar je voordeliger en beter uit bent. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Wat is groene stroom? 

Bij groene stroom wordt elektriciteit opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Denk hierbij aan zon en wind. Het is dus geen grijze stroom, want daar wordt elektriciteit opgewekt uit fossiele brandstoffen. Als je je verdiept in de mogelijkheden en aanbieders van groene stroom, dan zul je maar al te snel zien dat er veel te vinden is. Mijn eerste tip is dan ook om eerst alle aanbieders goed te vergelijken. Wat is hun aanbod? Waar kijken ze naar? En wat zijn de tarieven? Maak voor jezelf een lijstje met wat je allemaal belangrijk vindt als het gaat om groene stroom. 

Waar moet je op letten? 

Ik heb het net al een beetje verteld… Maar het is belangrijk dat je goed kijkt naar waar je groene stroom afneemt. Lees voldoende informatie en bekijk de opties. Zo zijn er twee mogelijkheden, namelijk energie door wind of door zon. 

  • Windenergie: de welbekende windmolens worden hiervoor ingezet. 
  • Zonnestroom: dit wordt gegenereerd door, zoals de naam het al zegt, de zon!

Wat zijn de kosten voor groene stroom? 

Als het goed is heb je nu je research gedaan en weet je waar je voor gaat. Bekijk dan het aanbod eens goed. Wat zijn de prijzen voor groene stroom? Nog een andere tip is om echt goed na te lezen of je wel de zekerheid hebt van de oorsprong van de stroom. Dan weet je namelijk zeker dat je goed zit! 😉 Verder is de prijs variërend en afhankelijk van het soort contract dat je afsluit: bijvoorbeeld jaarlijks of 3 jaarlijks. 

Oog voor de natuur

Wanneer je kiest voor groene stroom dan is één ding zeker: je hebt oog voor de natuur. Je vindt het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Althans, dat vind ik heel erg belangrijk. Je ziet tegenwoordig dat steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen. Heel slim om daarin te investeren, want dat verdient zich uiteindelijk ook weer terug. 

Trek het ook breder dan bijvoorbeeld alleen zonnepanelen en maak jouw tuin of balkon ook een stuk groener! Goed voor de natuur, insecten, vogels… Een vogelhuis met voer in de winter bijvoorbeeld. Zo draag je ook jouw steentje daaraan bij! Meer weten bijvoorbeeld over leuke haagplanten? Bekijk dan deze blog eens. 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog meer informatie en kennis over groene stroom! Succes! 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De beste tools om te fotograferen met je iphone

Je ziet het tegenwoordig heel erg vaak. Steeds meer mensen delen inspiratie...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *