5 tips voor een trap make-over

Inspiratie tijd: 2 minuten

Een trappenhuis wordt vaak vergeten bij een verbouwing of renovatie. Echter is het een belangrijk element in je huis, omdat dat een trap vaak een van de eerste dingen is die mensen zien als ze je woning binnenkomen. Wij geven je 5 tips om je trappenhuis een make-over te geven en helemaal te betrekken bij je interieur.

1. Kies voor een accentkleur

Heb jij een bepaald kleurenpalet gebruikt in je interieur? Zorg er dan voor dat deze kleuren ook terug komen in je trappenhuis. Je kunt bijvoorbeeld de muur, trapleuning of trapspijlen schilderen. Kleur voegt karakter en persoonlijkheid toe aan je woning. En als de kleuren in je interieur over een tijdje weer veranderen, kun je er later gewoon weer overheen schilderen.

2. Een stijlvolle trapleuning

Een trapleuning zorgt voor veiligheid, maar heeft ook een grote invloed op de uitstraling van je trap. Je kunt ervoor kiezen om je trapleuning op te knappen, maar als deze versleten is of als je op zoek bent naar een andere stijl of vorm, dan kun je beter een nieuwe trapleuning kopen. Als je kiest voor een RVS trapleuning, heb je een tijdloze leuning waar je jaren mee vooruit kan. Als je houdt van een moderne en stoere look, dan is een zwarte trapleuning de meest geschikte optie.

Ben je uitgekeken op je trapleuning, maar wil je geen hele nieuwe leuning kopen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de trapleuninghouders te vervangen. Je zult zien dat alleen al de trapleuningbeugels een leuning een hele andere uitstraling kunnen geven!

3. Investeer in nieuwe trapbekleding

Als je trap oud en versleten is, kan het vervangen van de bekleding een enorme impact hebben. Een nieuwe trapbekleding geeft je trappenhuis niet alleen een nieuwe uitstraling, maar kan ook de veiligheid verbeteren omdat je voorkomt dat de trap glad wordt. Een gestoffeerde trapbekleding heeft bijvoorbeeld een warme uitstraling en is geluidsdempend.

4. Maak gebruik van verlichting

Verlichting in of rond de trap zorgt voor een modern geheel. Daarnaast zie je bij een verlichte trap altijd goed waar je loopt. Er zijn verschillende manieren om verlichting te integreren in je trappenhuis. Zo zijn er trapleuningen met LED verlichting, maar je kunt ook verlichting inbouwen langs de trap. Zorgt dat nog niet voor voldoende licht? Maak dan ook gebruik van hanglampen aan het plafond.

5. Zorg voor muurdecoratie

Door de muur langs je trap mooi te decoreren, zorg je voor een leuke aankleding van je trappenhuis. Je kunt kiezen voor persoonlijke foto’s, maar ook voor kunst. Maak een collage van verschillende lijsten, of ga voor één grote eyecatcher.

We hopen dat je uit deze tips voldoende inspiratie hebt gehaald om met jouw trappenhuis aan de slag te gaan! Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om jouw trap te stylen zodat deze mooi bij de rest van je interieur past.

 

 

 

Written By
More from Furnlovers

Creëer een unieke en karakteristieke sfeer in je huis met RAW Stones

Ben je op zoek naar nieuwe mogelijkheden om authentieke en unieke karakteristieke...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *