Mijn werk als interieurstylist

Inspiratie tijd: 2 minuten

Elke week bij allerlei woonprogramma’s zie je de mooiste interieurs langskomen die gemaakt en gestyled zijn door interieurstylisten. Hoe ziet hun werk er eigenlijk uit? Hoe beginnen ze aan zo’n project?

Ik ben sinds vorig jaar zelf interieurstyliste en mag naast mijn eigen huis stylen ook bij andere mensen thuis een ontwerp maken en adviseren. Soms help ik nog met afstylen. En dat mensen zo blij worden van het eindresultaat, dat is waar ik het voor doe.

Bij een verzoek tot kleur- en/of interieuradvies maak ik altijd een afspraak bij de mensen thuis. Zo krijg ik het gevoel van sfeer, kleur, licht en ruimte. Lichtinval vind ik een van de belangrijkste elementen bij een interieuradvies. Door licht goed te benutten en te benadrukken krijg je een automatisch gevoel van ruimte. Een lichtplan is daarom ook niet onbelangrijk en neem ik altijd in mijn interieuradvies mee.

Daarnaast kijk ik altijd naar wat er behouden wordt in de ruimte. Niet elk interieuradvies bestaat uit nieuwe meubels, vloeren, gordijnen en accessoires. Ik vind het belangrijk om te kijken naar wat er behouden kan worden, wat past in het nieuwe ontwerp of waar eventueel een nieuwe functie aan kan worden gegeven. Beter voor het milieu en voor de portemonnee.

Na het gesprek maak ik een adviesplan per ruimte en een moodboard/sfeerboard. Dit presenteer ik aan de klant en pas aan waar de klant nog behoefte aan heeft of wil wijzigen.

Vervolgens gaan de klanten er mee aan de slag. Het kan zijn dat ik als interieurstylist nog wordt gevraagd om de puntjes op de i te zetten en het ontwerp af te stylen. Maar ik blijf altijd betrokken bij het eindresultaat. Ik vind het belangrijk dat de klant zich thuis voelt in het nieuwe ontwerp en er blij van wordt.

Het is niet voor niets Home Sweet Home. Naast kleur- en interieuradvies bij mensen thuis geef ik ook nog advies voor zakelijke klanten. Door mijn achtergrond als Arbeidsdeskundige kan ik voorzien in een fijne en ergonomisch verantwoorde werkplek.

Love my job!

Liefs Irene (www.noordenzoet.nl)

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Irene Meerman

Warm, warmer, warmst

De dagen worden korter, de temperatuur gaat naar beneden. Voor mij een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *