LED strips kiezen als verlichting

Inspiratie tijd: 4 minuten

Ben je op zoek naar een mooie, subtiele verlichting voor in bijvoorbeeld de woonkamer? Heb je wel eens aan LED strips gedacht? Door te kiezen voor een LED strip kun je een prachtige uitstraling creëren, met een unieke look. In deze blog vertellen we je er meer over en laten we het zien!

Sfeer

Als ik naar mijn interieur kijk, dan mis ik soms een bepaalde gezelligheid/sfeer. Vooral als ik kijk naar een donkere of lege hoek, een bepaald meubelstuk of een specifieke kamer in mijn huis. Bepaalde plekken kunnen net een beetje extra gebruiken, maar wat precies? De aankleding kan al een groot verschil maken. Denk aan een mooie plant, een aantal vazen, wanddecoratie of een leuk vloerkleed. Daarnaast mag sfeerverlichting niet ontbreken. Laten we eens kijken! 

De mogelijkheden van LED strips 

Er zijn veel verschillende soorten LED strips. Ik kwam deze strips tegen bij Paulmann Licht en was gelijk onder de indruk van de vele mogelijkheden. Al hun strips kunnen namelijk met de kleefstroken gemakkelijk worden aangebracht op de plek die jij wil. Eigenlijk kan het dus overal gemonteerd worden. De verschillende productielijnen YourLED, YourLED Eco en MaxLED verschillen van lichtsterkte, coating en mogelijkheden om de lengte individueel in te korten of te verlengen. Een mooi voorbeeld is de onderstaande kast, waarachter de LED strip is geplaatst. 

Extra leuk: je kunt de kleuren van de LED strip ook aanpassen naar jouw persoonlijke smaak. Op deze manier kun je het helemaal afstemmen op je interieur. Met de bijbehorende afstandsbediening kun je kiezen voor elke kleur en kun je ook de felheid bepalen. 

Zoals ik al vertelde kun je bij Paulmann Licht terecht voor diverse LED strips, namelijk: 

  • YourLED Eco: Deze LED strip kun je kort- en opnieuw verbinden voor een spaarzaam monteren van decoratief licht over langere afstanden. Ook in het profiel.
  • YourLED: Beschermd tegen stof en spatwater. Ideaal voor decoratief licht in de badkamer of in de keuken.
  • MaxLED 500: Deze LED strip is zeer lichtsterk als ruimte- en werklicht. Bijvoorbeeld ook ideaal voor het verlichten van werkbladen.
  • MaxLED 1000: Erg krachtig, zodat de ruimteverlichting zonder verdere lichtbronnen probleemloos mogelijk is.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de website van Paulmann Licht voor verdere toelichting! Laten we eens verder kijken naar een andere mogelijkheid met de LED strip! 

Zoals ik al vertelde kun je de LED strips op veel plekken monteren (en het is zo gedaan dankzij de plakstrip!). Het is bijvoorbeeld ook leuk voor in de kinderkamer! Op deze manier kun je een mooi effect geven door te kiezen voor verschillende kleuren. Ik weet zeker dat jouw zoon of dochter dat te gek gaat vinden!

Waarom kiezen voor LED strips?

Hieronder heb ik de drie voornaamste doeleinden van LED strips op een rij gezet. Waarom zou jij moeten kiezen voor en LED strip? In principe zijn er drie belangrijke doelen die ik graag wil uitlichten: 

  • Sfeerlicht: met LED strips kun je gezellige hoekjes in huis maken, je kunt helemaal zelf bepalen hoe sterk je de verlichting wil en je kunt zelf de uitstraling bepalen (bijv. qua warmte van kleur); 
  • Oriëntatie verduidelijking: mis je verlichting op bijvoorbeeld de trap? Wil je meer overzicht en gemak? Plaats de LED strips bijvoorbeeld bij de traptreden of de trapleuning! 
  • Lastige plekken: heb je een plek in huis waar je niet goed een lamp kwijt kunt? Kies dan voor een LED strip. Op deze manier heb je wel de verlichting, maar neemt het niet extra ruimte in beslag. 

Er zijn veel voordelen: energiebesparende verlichting, je hebt nauwelijks onderhoud, verlichting wordt niet warm, jij bepaalt de vorm, het is milieuvriendelijk, de LED strips hebben tot wel 50.000 branduren en het is beschermd tegen spatwater en stof! Wat ook een mooi idee is, is om het achter de televisie te plaatsen. Op deze manier kijkt het een stuk rustiger. Je zult zelf snel ervaren dat het rustiger voor je ogen is. 

Heb jij ook weleens LED strips gebruikt in je huis? Of misschien heb je het momenteel al wel in je huis? Ik ben benieuwd! Voor meer inspiratie kun je kijken op de website van Paulmann Licht, want daar vind je vele prachtige voorbeelden en mogelijkheden! Liefs. 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Hoe zorg je ervoor dat je gordijnen heerlijk ruiken?

Gordijnen… ze hangen er altijd en naarmate ze langer hangen gaat er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *