Hoekbanken die passen bij de trends van 2018

Inspiratie tijd: 3 minuten

Vinden jullie het ook leuk om actuele interieurtrends te volgen? Ik wel! Zelf neem ik niet altijd alles over, maar er kunnen zeker verrassende ideeën tussen zitten waarmee je je huis weer kunt vernieuwen. Ook op het gebied van hoekbanken zijn er veel trends! Toen ik ging verhuizen, vond ik het niet echt gemakkelijk om een geschikte bank te vinden. Een aantal interieurtrends hielp me goed op weg en daarom deel ik ze maar al te graag met jullie in deze nieuwe blog! Wie weet kom jij zo tot nieuwe inspiratie voor een hoekbank. 😉

Een nieuwe bank…

Tja, het is gewoon niet makkelijk om een nieuwe bank te kiezen. Je wilt er tenslotte wel een tijd mee vooruit. Nog steeds ben ik ontzettend blij met onze bank – gelukkig maar ;-). Ik krijg regelmatig privé berichtjes op Instagram over onze cognac bank. Hoe bevalt het? Hoe vind je de kleur? Hoe combineer je het? Ik merk dat er veel vragen zijn rondom banken. Vooral omdat het (vaak) een grote uitgave is en je wel zeker wilt zijn van je aankoop! Dus… let’s begin!

Trends

Laten we eerst eens kijken naar de huidige trends. De eerste trend die ik veel voorbij zag komen tijdens een ‘mini research’ is dat er meer warme kleuren worden gebruikt; ook voor hoekbanken. Denk bijvoorbeeld aan zacht rose, warm rood en poedertinten. Dit hoeft zeker niet vrouwelijk te zijn, want je kunt ook kiezen voor een stoere en robuuste bank in deze kleur.

Een tweede trend die zeker niet mag ontbreken is de botanische trend: de natuur in huis! Dit kan je eigenlijk op meerdere manieren stylen. Kies bijvoorbeeld voor een groene bank, zoals hieronder, en combineer dit met leren en stoffen kussens. En, natuurlijk mogen planten niet ontbreken! Zet genoeg planten in de woonkamer. Een grote plant naast de bank, een plant op een kastje of tafel en maak er een sfeervolle botanische woonkamer van!

De derde trend is colourblocking. Ik zie het steeds vaker voorbij komen! Bijvoorbeeld bij Judith van Juudithhome die koos voor een donkerblauwe velvet bank. Steeds meer mensen durven te kiezen voor een opvallende kleur. Of kies bijvoorbeeld voor een bank die je zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld de Udine van Henders & Hazel. Bijna alle banken van Henders & Hazel kun je zelf samenstellen en bekleden in stof of leer. Ook de kleur kun je helemaal zelf kiezen. De Udine is een elementenbank, wat het zo’n bijzondere bank maakt! Elk element is doorgestoffeerd en kan op willekeurige wijze gekoppeld worden met de andere elementen. Je kunt ook per element kiezen voor een andere stoffering/kleur. Superleuk!

Als laatste wil ik toch aandacht besteden aan de industriële trend. Een ijzersterke trend die er nog steeds is. Een cognac bank is en blijft toch denk ik wel een favoriet. Wat vinden jullie? Hieronder zie je een prachtige cognac bank!

Aankleding

De aankleding is een belangrijk onderdeel van een interieur, dus ook voor in de woonkamer. Een goede hoekbank is een must, maar daarnaast zorg je met woonaccessoires ervoor dat het een mooi geheel wordt. Wil je een gekleurde bank? Laat deze kleur af en toe dan eens terugkomen in de accessoires. Of wil je juist een stoere look creëren? Kies dan voor een robuuste vloerlamp!

Welke hoekbank is jouw favoriet? En, let jij hierbij ook op de trends? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: lampen in je interieur

Lampjes, lampjes en nog meer lampjes! Lampen kunnen zoveel sfeer en stijl...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *