De seizoenen van de warme materialen!

Inspiratie tijd: 2 minuten

De tijd waarin we weer warme materialen gaan gebruiken breekt aan. Persoonlijk hou ik van ieder seizoen, zo vind ik in de zomer linnen een heerlijke koele stof. Een mooi linnen tafelkleed waar zomerse drankjes op staan, een schaal met vlees net van de barbecue en heerlijke zomerse salades.

Nu de herfst er aan komt is het toch het seizoen dat we steeds meer binnen zitten. Het wordt buiten kouder en eerder donker. We steken weer eerder kaarsjes aan en kruipen met een beker warme chocolademelk of thee lekker op de bank onder een dekentje.

Voor mij betekend zo’n nieuw seizoen ook dat ik mijn huis aanpas. Ik maak het wat warmer, kies voor wat diepere kleuren en winterse materialen.
Uiteraard bekijk ik ook wat de trends zijn. Zoals nu met al het fluweel wat je ziet. Ik vind het prachtig! Dus ik heb wat nieuwe kussentjes besteld, het hoog polige tapijt ligt weer in de kamer, ik heb weer wat extra kaarsen op tafel gezet en de wollen deken hangt weer over de bank.

Op dit moment zie je veel donker blauw en donker groen. Dat vind ik iets te hard afsteken voor mij, in mijn witte met zacht roze huis. Dus ik kies voor wat terra kleuren en warme Peach tinten. Mijn groene planten steken al genoeg af tegen al dat roze.

Toch droom ik er wel eens van… een heel groot huis, met een 12 kamers ofzo. Die ik allemaal in een andere stijl kan inrichten. Want wat is er toch veel ontzettend mooi.
Dat is voor veel mensen ook de valkuil. In een woonwinkel staat het prachtig, is het mooi gestyled en één geheel. Maar dat betekend niet dat het bij jou in huis ook mooi staat. Mochten die kleuren niet in je interieur terug komen en de stijl niet bij jou passen dan wordt het al gauw een rommeltje. Een alle gaartje. Dus voorkom van dat soort impuls aankopen en kijk goed wat er bij jou thuis past.

Geniet van dit heerlijke seizoen.

Liefs, Marleen


 

Comments

comments

More from Marleen van der Heijden

Een nieuwe look in de keuken

Wat doe je als je in een appartement woont wat gesloopt gaat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *