Is jouw huis al winterproof?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is alweer oktober en de winter wacht op ons! Het wordt kouder en ik krijg daarom steeds meer zin om ‘s avond lekker op de bank te kruipen. Jullie ook? Ik kan in ieder geval niet wachten op de heerlijke koude dagen. In deze blog vertellen wij jou dan ook graag hoe je je huis perfect winterproof kan maken.

Waar moet je beginnen bij het klaarmaken van jouw huis voor de winter? Ga je voor een grote make-over of voldoen kleine aanpassingen door middel van woonaccessoires? Ik deel mijn tips op in een aantal categorieën, zodat je overzichtelijk kunt zien wat geschikt is voor jouw huis.

#1: Sfeervolle verlichting

Een belangrijk punt voor het winterproof maken van je huis is het gebruik van sfeervolle verlichting. Kaarsen kunnen natuurlijk altijd, maar daarnaast zorgt de juiste verlichting ook voor meer sfeer in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp boven de eettafel. Dit zorgt voor een knus en gezellig effect. Kijk hierbij goed naar jouw eethoek. Past hier één grote lamp bij? Of is het juist leuk om te kiezen voor meerdere, kleinere, hanglampen bij elkaar? In ieder huis is dit anders en kan het verschillend overkomen!

#2: Banken voor in de winter

Naast verlichting kun je het ook groter aanpakken. Er zijn een aantal leuke woontrends die je terug kunt laten komen in je bank. Denk aan de velvet trend. Het ligt niet alleen lekker zacht, maar zorgt ook voor een warme en knusse sfeer in je woonkamer. Vind je een velvet bank toch te heftig? Kies dan voor een stoffen bank en kleed deze aan met leuke kussens en een mooie plaid.

#3 Vloerkleden voor de winter

Een vloerkleed mag eigenlijk niet ontbreken in de wintertijd. Een optie is om bijvoorbeeld een vloerkleed bij de zithoek te leggen in de woonkamer, maar wat we ook steeds vaker zien is dat men een vloerkleed onder de eethoek legt. Of leg twee vloerkleden bij elkaar en creëer een speels geheel. Wil je meerdere vloerkleden met elkaar afwisselen? Dan raad ik aan om echt twee verschillende vloerkleden te kiezen, bijvoorbeeld met een ander patroon of in een totaal andere kleur. Zo kun je de hele winter door combineren.

#4 Winterdecoratie

Er zijn niet echt specifieke accessoires voor de winter. Ik vind dat vooral de kleur het verschil maakt tussen winter- en zomeraccessoires. In de winter moet je denken aan woonaccessoires die warmte uitstralen: warme kleuren, kaarsjes, zachte materialen enzovoorts. Eerder in deze blog vertelde ik over de velvet trend. Deze kun je ook terug laten komen in bijvoorbeeld de sierkussens op de bank.

Toe aan nog meer inspiratie?

Uiteraard blijft het altijd een persoonlijke kwestie en is het per interieur/huis verschillend op welke wijze je écht een mooie, winterse sfeer kunt creëren in je huis. Maar hopelijk heeft deze blog je een beetje op weg geholpen! Ben je op zoek naar nog meer toffe winter items voor in je interieur? Neem dan zeker even een kijkje op de site van Henders & Hazel. Alle bovenstaande producten vind je ook bij hen terug (én daarnaast natuurlijk nog veel meer!). 😉

Wat gaan jullie doen om je huis winterproof te maken? Liefs Romée

Deze blog is geschreven in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een review van de Amfa4000

Een waterontharder: heb je daar al eens van gehoord? Wellicht heb je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *