Urban Jungle in huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hi allemaal! In deze blog ga ik het hebben over de trend Urban Jungle. De naam zegt het al een beetje… deze trend zit vol planten, groen tinten en natuurlijke materialen.


Bron: Lisanne van de Klift

Afgelopen tijd zie ik deze trend steeds vaker voorbij komen zoals in winkels, tijdschriften en social media. Er is zelfs een boek dat ‘Urban Jungle’ heet en vol staat met inspiratie, stijladvies en informatie voor iedereen die meer planten in huis wil! Voor nog meer inspiratie  en ideeën heb ik een Instagram account gevonden genaamd ‘Urban Jungle Blog’, deze pagina staat vol inspiratie beelden over de Urban Jungle trend.


Bron: Home and garden


Bron: airows.com

Urban Jungle trend

Wat mij opvalt bij deze trend en wat mij ook goed bevalt is hoe groener hoe beter! Om deze trend toe te passen in je interieur hoef je echt niet heel je huis vol te zetten met alleen maar planten. Tegenwoordig heb je genoeg accessoires die ook onder de Urban Jungle style vallen zoals posters met een planten print erop en zelfs behang met veel verschillende groene prints.


Bron: Roomed


Bron: Hannasroom

Welke planten kies je?

Echte planten mogen bij deze trend natuurlijk niet ontbreken. Met stipt op 1 blijft nog altijd de oude vertrouwde cactus staan, maar ook de aloë vera plant is een van mijn favorieten. De vetplant en de pannenkoekenplant staan ook hoog op mijn favorieten planten lijstje. Een groot voordeel van deze planten is dat ze heel makkelijk te onderhouden zijn en je dus niet perse groene vingers hoeft te hebben!


Bron: Mybackyardgardening


Bron: Femfem

Groen in huis? Yay!

Groente tinten zijn het best te combineren met natuurtinten zoals hout. Denk bij hout bijvoorbeeld aan een decoratie ladder of houten fruitkistjes waar je de planten op kunt stylen. Ook tinten zoals wit, grijs en olijf groen zijn een goede match met planten. Probeer planten op een speelse manier te gebruiken in je interieur, hang ze eens op z’n kop aan t plafond of bevestig ze aan de muur.


Bron: Vtwonen


Bron: Haarkon

Wat vind jij van deze trend? 


Bron: Baukjesnieder

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Waar let je op bij het kopen van BBQ vlees?

Het mooie weer staat voor de deur en dat betekent dat het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *