Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

Inspiratie tijd: 3 minuten

Bij kinderen is slapen soms toch wel een ding. Ook wij hebben pittige tijden (gekend), waarbij je aan alles gaat twijfelen. Is het niet te warm, te koud of ligt ze wel fijn? Wat ook cruciaal is, is een donkere kamer. Ons dochtertje Vlinder slaapt het best als haar slaapkamer zo donker mogelijk is. Toen we gingen kijken voor nieuwe raamdecoratie in haar kamer hebben we hier dus goed opgelet. Wil je weten wat wij hebben gekozen? Lees dan snel verder! 

De kinderkamer

Een kamer voor je kleintje moet een fijne, gezellige en vrolijke plek zijn. De meubels, kleuren op de muur en accessoires dragen hieraan bij. Toch is er iets waar het allemaal mee begint, namelijk de raamdecoratie. Er zijn verschillende mogelijkheden waar je voor kunt kiezen als het gaat om raamdecoratie, dat geldt ook voor de kinderkamer. Eén ding is wat mij betreft het belangrijkst als het gaat om raamdecoratie: verduistering. Dit draagt bij aan de slaapcomfort van jouw kindje. Ik zal een aantal verschillende opties uitlichten:

Jaloezieën met gordijnen

Een moderne optie is de combinatie van houten jaloezieën en gordijnen. Je kunt hierbij kiezen voor een neutrale combinatie. Kies bijvoorbeeld voor witte jaloezieën en donkergrijze gordijnen. Door de rustige uitstraling kun je in de kinderkamer zelf een meer opvallende kleur kiezen en zorg je alsnog voor een fijne, neutrale look.

Verduisterende gordijnen

Kies je liever alleen voor gordijnen? Dat kan! Voorkom eventuele lichtkieren en ga voor verduisterende gordijnen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkere kleur voor extra verduistering. 

Rolgordijnen

Ook kun je kiezen voor rolgordijnen. Je hebt hierin namelijk ook een optie voor verduisterende rolgordijnen. Het voordeel hiervan is dat het weinig ruimte in beslag neemt. Ideaal. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, dat geldt voor alle raamdecoratie trouwens! Maak het dus helemaal tot jouw eigen stijl. Wij hebben ook gekozen voor rolgordijnen, maar dan wel met zijgeleiding. Voordat ik de raamdecoratie laat zien in de kamer van onze dochter, moet ik natuurlijk wel benoemen dat er nog veel meer opties zijn. Het is maar net wat er bij jouw interieurstijl en smaak past. Heb je een kleine kinderkamer? Kies dan voor rolgordijnen. Op deze manier bespaar je een hoop ruimte en heb je bijvoorbeeld geen gordijnen die extra plek in beslag nemen! 😉 

Rolgordijnen met zijgeleiding sprak mij enorm aan. Bij INHUIS Plaza kwam ik de perfecte optie tegen. We zijn naar de showroom gegaan om alle mogelijkheden te bekijken. Erg fijn, want op deze manier krijg je gelijk een goed advies én heb je een beeld van de opties! 

Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

En, ik kan je vertellen: de kamer wordt helemaal donker! De zijgeleiding werkt perfect.

Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

We hebben gekozen voor een lichte witte tint en dat brengt veel rust in de kamer van Vlinder. Ik vind het zo mooi staan en ik merk dat het gelijk goed werkt op Vlin. Het zorgt niet voor extra prikkels namelijk. 

Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

Doordat we de wand naast het raam hebben behangen met een bloemenprint, staat het witte rolgordijn mooi rustig.

Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

Rolgordijn op maat kinderkamer – INHUIS Plaza

Wat vind jij van de raamdecoratie in de kinderkamer? Zou jij hier ook voor kiezen? Ik ben heel erg benieuwd! 

 

 

 


 

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: jouw balkon opvrolijken?

Met dit heerlijke weer is het nu dan echt tijd om je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *