Merk gespot: Fritz Hansen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik heb weer een superleuk merk gespot! Het is een veelzijdig merk. Van opbergdozen en vazen tot aan banken en stoelen. Kortom je kunt er voor al je meubelen en decoratie terecht. Ik wil je graag nog meer over dit leuke merk vertellen. Lees vooral verder!

Fritz Hansen

De Deense Fritz Hansen begint in 1872 zijn eigen onderneming in meubelmakerij. Al snel werd zijn werk erg populair en mocht hij meubels ontwerpen voor de Universiteitsbibliotheek, het stadhuis van Kopenhagen, de Hoge Raad en andere belangrijke projecten. Ze wilde alles hebben. Tafels, stoelen, kasten en banken. Als het maar van de ontwerper Fritz Hansen vandaan kwam.

Zijn stijl

De designer meubelen hebben strakke en tijdloze ontwerpen. Ook is het merk van mening dat de meubelen niet alleen moeten voldoen aan de behoefte van de gebruiker, maar ze ook nog eens mooi staan in iedere gewenste ruimte. Vandaar de strakke en tijdloze ontwerpen. Over elk meubelstuk is met veel passie nagedacht en wordt daarna tot in de perfectie uitgewerkt. Dat maakt volgens hen de meubelen zo speciaal.

Populaire artikelen

Het meest verkochte artikel van Fritz Hansen zijn de prachtige designstoelen. Fritz Hansen werkt samen met tientallen architecten en designers. Zo ontwierp Arne Jacobsen met het merk een van de bekendste design stoelen ooit. Namelijk de Egg stoel. De stoel wordt tot op heden nog helemaal met de hand bekleed. Dit zorgt voor nog eens extra exclusiviteit. Door het hoge en deels gesloten ontwerp geeft de stoel ook nog eens veel privacy. Een andere zeer bekende stoel van het merk is de vlinderstoel, ook dit is een ontwerp van Arne Jacobsen. De vlinderstoel is zelfs uitgegroeid tot de best verkochte stoel van Fritz Hansen. Wie kent het niet?

Wil jij deze stoel ook hebben? Heerlijk om in weg te dromen!

Misschien dat het ontwerp je bekend voor komt, want de stoel is ontzettend vaak gekopieerd door andere merken, maar het originele ontwerp komt dus van Fritz Hansen.

Favoriet

Bij dit merk zitten ook zeker weer favorieten van mij. Ik licht er hier twee voor je uit.         

1.SUPERCIRCULAR Salontafel: Een ronde salontafel vind ik altijd super gezellig staan. Ook de kleur van de tafel spreekt mij erg aan. De warme houtkleur geef extra veel sfeer en gezelligheid.

2.FAVN 3-zits bank: Niet alleen de super leuke kleur maakt het een echte favoriet van mij, maar ook de leuke kussen en de ronde vormen maken het een uitnodigende bank.

 

 

Wat vind jij van deze kleur? Ik vind hem super tof! Een echte eyecatcher in deze ruimte.

Ik vind dit boekenrek echt super leuk in combinatie met de meubels van Fritz Hansen. Dit rek is van de designer Frederik Roijé.

Wat vind jij van het merk? Laat het weten, ik ben benieuwd! Liefs Romée

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Misterdesign. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Tags from the story
Written By
More from Furnlovers

Even voorstellen..

Vanaf vandaag loopt Sara bij ons stage, wat wij super leuk vinden!...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *