Home office: handige tips en tricks

Inspiratie tijd: 3 minuten

Werk jij ook weleens thuis? Soms vind ik het heerlijk om thuis te werken. Lekker in je eigen omgeving, alle rust en met sommige taken ben je dan net wat productiever. Maar hoe zorg je nou eigenlijk voor een fijne werkplek? In deze blog geef ik je handige tips en tricks voor jouw home office. Van comfort, uitstraling tot huisstijl en drukwerk. Let’s go! 

Comfort

Een hoog comfort is een must. Een goede bureaustoel, een fijn bureau: het hoort er allemaal bij. Waarschijnlijk breng je er heel wat uren door, dan wil je geen lichamelijke klachten krijgen door bijvoorbeeld een verkeerde zithouding. Let hier dus goed op! 

Maak het eigen

Waar je werkplek ook is, het allerbelangrijkste vind ik dat het helemaal eigen aanvoelt. Kies voor kleuren die jou aanspreken, een mooie plant, maar ook een lekkere geurkaars bijvoorbeeld. Ik vind dat het een werkplek een stuk gezelliger maakt, als het huiselijk aanvoelt. 

Professionele uitstraling

Naast dat je een huiselijke sfeer wilt creëren, is het ook cruciaal om een professionele uitstraling te hebben. Vooral als je ook weleens klanten ontvangt, is het belangrijk dat zij direct een goede indruk hebben van jouw bedrijf. Bij een professionele uitstraling horen ook de meubels. Ik vind het mooi om een strak design te hebben voor mijn bureau en een nette bureaustoel te hebben. Het komt namelijk minder professioneel over als je je klanten bijvoorbeeld aan de keukentafel ontvangt of aan een stoel die toch niet fijn zit en er niet heel netjes uitziet. Vind je ook niet? 

Kortom: een uniforme stijl als het gaat om meubilair. Alles dat perfect bij elkaar past! De huiselijke uitstraling die ik eerder benoemde moet hier natuurlijk ook goed bij passen. Maak er een mooi geheel van. 

Huisstijl

Een andere belangrijke tip vind ik de huisstijl. Laat je huisstijl zien in je werkplek. Kies bijvoorbeeld voor mooie notitieblokken met jouw logo of wat dacht je van briefpapier in jouw eigen huisstijl? Elke klant en elke bezoeker krijgt hiermee direct een professionele indruk. Door drukwerk in te zetten voor jouw werkplek, maak je het nog professioneler en persoonlijker. 

Tegenwoordig zitten we steeds meer op social media als het gaat om het zakelijke aspect. Laat bijvoorbeeld een foto van behind the scenes zien en deel die gave notitieblokken die binnen zijn gekomen! Kopje koffie erbij, een mooie pen én je hebt gelijk een toffe Instagram post. Printen van drukwerk in huisstijl? Zeker doen! Drukwerk is anno 2019 mega snel in huis, dus je hebt het binnen een no-time geregeld. 

Interieurtrends

Als interieurliefhebber vind ik het natuurlijk heel leuk om te kijken naar de laatste interieurtrends. Zo zien we natuurlijke materialen, zoals hout, steeds meer terug komen. Vandaar dat ik een houten wand heb geplaatst in mijn woonkamer en daar een bureau aan heb bevestigd. Dit geeft gelijk een stoere look en zo is binnen een korte tijd een fijne werkplek gemaakt. Op kantoor hebben we een mooi, houten dressoir en dit past ook perfect bij deze trend. Ik hou van eyecatchers: een gaaf schilderij, een grote plant of een tof vloerkleed. Het geeft direct een hele andere uitstraling. 

Planten

Zojuist benoemde ik het al even, maar een belangrijke tip voor een (thuis) werkplek zijn planten. Naast dat het gezellig staat, zorgt het ook voor meer zuurstof en een frisse uitstraling. Extra leuk is om hierin te mixen. Kies bijvoorbeeld voor een hangplant op een kast, een kleinere plant op een dressoir en een grote plant op de vloer. Zo leuk! 

Laat jezelf zien! 

Als afsluiter wil ik met misschien wel de belangrijkste tip eindigen. Laat jezelf en jouw bedrijf zien. Je mag er zeker trots op zijn, dus presenteer het ook op die manier. Jouw logo kun je op verschillende manieren laten zien. Laat het drukken op een poster, flyer of zelfs buitenreclame. Met drukwerk kun je alle kanten op en dat vind ik juist zo leuk! 

Hoe richt jij jouw (home) office in? Ik ben heel erg benieuwd. Laat het gerust weten in een reactie! Misschien heb jij nog wel handige tips voor mij. 🙂 Liefs.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Relaxen in je favoriete fauteuil

Mist er nog iets in je huis? Vind je dat je nog...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *