Hoe vind je het perfecte vloerkleed?!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het grote nadeel van alle keuzes op interieur gebied is dat je door de bomen het bos niet meer ziet….. Ik heb dat ervaren met de keuze voor een vloerkleed! Ik heb al heel veel verschillende kleden gehad in de afgelopen jaren, maar dat was meer van het kleine formaat of het vintage tweedehandse soort. Het werd dus tijd voor een grote-mensen keuze en een waardig formaat. Een blijvertje die ons woongedeelte nog meer tot een eenheid zou maken. Wat zou het worden…?

kleed2

kleed3

2017-01-17 09.20.52-2

Afgelopen januari vierden wij ons 12,5 jarig huwelijk met een winterfeest. Het was een heerlijke middag en avond met familie en vrienden bij ons in huis en buiten. Het was de magische zaterdag dat er voor het eerst sneeuw viel, dus  een winterfeest was het zeker! In de tuin een grote tent met heater en bbq en buiten verschillende spellen en een fotocaravan. Een zeer geslaagd feest waar ik al mijn creativiteit in kwijt kon! Op de uitnodiging stond dat we graag een bijdrage wilden voor een vloerkleed. Daar begon de ellende… iedereen op het feest kon ons er nu aan herinneren dat we nog een kleed moesten uitkiezen.

winterfeest

letlovesparkle

Ik voelde die druk dus zocht op Pinterest  voor inspiratie. Er springt dan al vaak uit wat je wel of vooral niet mooi vindt. De keuze in materialen is enorm. Ga je voor jute, leer, wol of katoen. Moet het alleen mooi zijn of liever ook nog een beetje praktisch. Al snel had ik een moodboard van verschillende kleuren en materialen die ik mooi vond. Het kleed zou in de woonkamer komen dus de afmeting moest zeker 3 x 2 meter zijn. Het is mooi om het kleed dan een stuk onder de bank weg te laten lopen. Dit geeft een ruimtelijk effect en het maakt meteen een geheel van je leefgedeelte.

RJAD5386

wollen kleed scandinavisch

Mijn volgende stap was een fysiek bezoek aan verschillende winkels. Ik werd vooral enthousiast van alle inspiratie bij Loods5. Prachtige kleden van Aai, Evenaar en Zuiver. Maar ik had mijn keuze nog steeds niet gemaakt….. Ging ik nou voor rond of toch voor het meer veilige rechthoek. Hoewel ik jute een fijne uitstraling vond hebben en ook wel praktisch vond, was het niet echt de meest spannende keus. Toen viel mijn oog op een kleed in een klein woonwinkeltje in één van de negen straatjes in Amsterdam. Hij lag opgevouwen in een hoekje, maar het was liefde op het eerste gezicht. Het was een combinatie van leer en jute gevlochten in een prachtige kleurcombinatie van wit, zilver en goud. Ik wist het zeker; dit was m! Een vloerkleed van het merk Zenza. Na kort overleg met manlief is het kleed besteld en wachten we vol spanning…. Op de foto hieronder is het nog slechts een plaatje, maar vanaf volgende week ligt het kleed bij mij!

d036d5a0af0e915e84a7319265fcac9c777c0494

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiration Wednesday: Een kerstboom maar dan anders

Het is weer tijd voor en Inspiration Wednesday! Het is december dan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *