Hoe kies je het perfecte vloerkleed?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Er zijn veel verschillende soorten vloerkleden. Misschien een beetje te veel om het perfecte vloerkleed uit te kiezen. De ene past net iets beter bij jouw stijl dan de ander. Daarnaast is het ook erg lastig om de goede maat uit te kiezen en dan moet je ook nog eens kiezen of je een laagpolig kleed of een hoogpolig wilt. Genoeg keuzes dus! Hieronder geef ik jullie een aantal tips die handig zijn bij het kiezen van een vloerkleed en laat ik jullie mijn favoriete vloerkleden zien.  

Vier tips bij het kiezen van een vloerkleed

  • Bepaal het ideale formaat:

Meet altijd de ruimte waar het kleed moet liggen op voordat je er eentje gaat kopen. Het kleed moet natuurlijk wel goed passen in de ruimte waar je het neer gaat leggen. De ruimte is uiteraard ook bepalend voor hoe groot het kleed moet zijn. Ik vind het persoonlijk het mooiste als het vloerkleed iets onder de bank ligt, maar wel weer een stuk van de muur of van het tv meubel af. Zo oogt het namelijk een stuk ruimtelijker.


Credits: Lisanne van der Klift

  • Investeer in een goed vloerkleed:

Als je kiest voor een vloerkleed met een goede kwaliteit, kun je er ook langer van genieten. Een goede kwaliteit betekent ook dat het vloerkleed bijvoorbeeld mooier is afgewerkt en dat er betere materialen zijn gebruikt. Hou je er nou van om regelmatig te wisselen in je interieur, dan zou ik kiezen voor een wat goedkoper kleed. Het is dan een beetje zonde om elke keer veel geld uit te geven aan een vloerkleed, als het kleed er toch niet heel lang ligt.

  • Combineren:

Vind je het saai om één vloerkleed in je kamer te hebben liggen? Kies er dan voor om meerdere kleden bij elkaar te leggen. Een leuk idee is om twee ronde vloerkleden half over elkaar heen te leggen. Je hebt zo iets anders dan anderen en het ziet er ook nog eens leuk uit!

  • Materiaal:

Ben jij een voorstander van duurzame keuzes? Kies dan eens voor wol. Wol is gemakkelijk te onderhouden. De meeste vloerkleden zijn namelijk gemaakt van viscose, zijde of katoen. Mijn tip is om in ieder geval te kiezen voor een vloerkleed die je gemakkelijk kunt schoonmaken als er bijvoorbeeld een vlek in zit.

Leuke vloerkleden

Ik ben gek op de Berberse vloerkleden. Deze zijn vaak erg divers en hebben een Bohemian touch. Bijvoorbeeld het ivoorwitte vloerkleed met het patroon met als het ware zwarte ‘kruizen’. Ik ben gek op dit vloerkleed! Tegenwoordig zie je ze ook overal. Bij Furnlovers kijken wij elke week bij een bekende Instagrammer binnen in onze #furnlovershometours. Er zijn erg veel binnenkijkers die dit vloerkleed ook hebben. En als je een kijkje neemt op Instagram bij mensen met een bohemian of een Scandinavisch interieur, zie je ze ook erg vaak terugkomen.


Credits: Vtwonen

Een kleurrijk vloerkleed:

Zoals je ziet op de foto is het super leuk als je de kleuren uit het vloerkleed, terug laat komen in andere accessoires of meubels in je interieur. Vind je een blauwe bank iets te heftig? Kies dan alleen voor de opvallende accessoires. Ik zie dit vloerkleed al helemaal liggen in een Bohemian interieur. Het geeft me eigenlijk ook wel een beetje dat “Ibiza-gevoel”! 🙂


Credits: Rozenkelim.nl

Vloerkleden van Rozenkelim

Bij Rozenkelim kun je terecht voor veel verschillende soorten vloerkleden. Voor elke stijl zijn er wel een aantal vloerkleden die er goed bij passen. Een super toffe service van Rozenkelim is dat zij ook vloerkleden op maat maken. Ben jij opzoek naar een vloerkleed en ben je al in verschillende winkels geweest, maar kun je niet degene vinden die jij mooi vindt? Dan kun je bij Rozenkelims een vloerkleed laten maken met de kleuren die jij zelf uitgekozen hebt. Ben je benieuwd naar de vloerkleden van Rozenkelim? Klik dan hier, om een kijkje te nemen op hun website.

Wat vinden jullie van deze vloerkleden? En, van het bekende Berberse vloerkleed? Ik vind het kleed super gaaf! Liefs, Tessa.

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Rozenkelim. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Verhuizen! Wat komt er allemaal bij kijken?

Waarschijnlijk ben je al wel eens verhuisd in je leven of misschien...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *