Groenvoorziening in je huis

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wat ga je doen met dat lege hoekje in de kamer? Hoe vul je dat ene saaie plekje op op je gezellige bijzettafeltje? Wat zet je allemaal op het plankje in je slaapkamer? Het antwoord op deze vragen: planten! Geen detail fleurt de ruimte zo op als groen. En om het je gemakkelijk te maken, stel ik een aantal leuke groene vriendjes voor in deze blog. 

Voor de mensen die planten wél leuk vinden maar moeite hebben ze in leven te houden, ga ik voor een aantal makkelijke keuzes. Deze jongens hebben ‘liefdevolle verwaarlozing’ nodig, zoals ze dat dan noemen.

#1. Vetplantje

Vetplantjes hebben veel licht nodig. Er zijn veel kleine varianten, dus je kunt ze leuk kwijt in de vensterbank bijvoorbeeld. Het beste is om te wachten tot de grond helemaal droog is voordat je ze water geeft. Ze hebben niet vaak water nodig, maar als je het doet, wel een flinke plens.


Photo by Annie Spratt on Unsplash

#2. Yucca

Deze plant heeft niet veel nodig. Alleen een klein beetje licht. Hij kan namelijk weken zonder water, ideaal voor de reizigers onder ons.


Photo by Henry & Co. on Unsplash

#3. Gatenplant

De gatenplant heeft prachtige bladeren, groeit snel en heeft eigenlijk maar af en toe een beetje water nodig. Zet de plant in een lichte omgeving maar niet in direct zonlicht. Dan verbranden de bladeren.


Photo by Mike Marquez on Unsplash

#4. Chinese Vijg

De Chinese Vijg wordt ook wel de ‘beginnersbonsai’ genoemd. Wat wil je nog meer? Deze plant moet je vochtig houden en mag half in de schaduw staan. Het is makkelijk te zien of ‘ie tevreden is op het moment dat er veel donkergroene blaadjes aan zitten en dit er alleen maar meer worden.


Photo by Sarah Dorweiler on Unsplash

#5. Graslelie

Heb je nog een donker plekje over waar je graag een plant wil hebben staan? Kies dan voor de graslelie! Hij staat wel het liefst op een lichte plek, maar in de schaduw kan ook gewoon. Wanneer je hem eens vergeet is dat geen probleem. Als je hem niet vergeet is twee keer per week water geven genoeg. Daarnaast zuiver hij de lucht ook nog eens! Wat een kanjer hè?


Photo by Michael Aleo on Unsplash

Conclusie: voor iedereen en voor elke plek is er wel een plantje! Als je maar weet welke je moet hebben. En hopelijk zijn jullie een beetje op weg geholpen nu.

Liefs, Carine.

 

Instagram Carine 


 

Comments

comments

More from Carine Stuart

Huren en sfeer creëren

Wanneer je huurt in plaats van koopt, moet je alles weer netjes...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *