Eetkamer inspiratie: zo maak je het gezellig

Inspiratie tijd: 3 minuten

Tijd voor eetkamer inspiratie! Zolang wij samenwonen in ons appartement hebben we eigenlijk dezelfde eethoek (wat natuurlijk prima is), maar ik mis toch wat gezelligheid. Ik wil het leuker aankleden en zorgen voor meer sfeer. Dat is niet altijd even eenvoudig, vandaar dat ik op zoek ben gegaan inspiratie. 

Hoe richt jij de eethoek in? 

Per huis is het verschillend hoe de eethoek wordt ingericht. Logisch, zul je misschien denken. Toch vergissen veel mensen zich hier in. Je ziet iets leuks op Pinterest en denkt “dit wil ik ook!”. Mijn tip is om toch eerst goed te kijken naar jouw woning. Heb je een aparte kamer voor de eethoek of zit het bij de keuken in? Je wilt de ruimte goed benutten, maar je wilt ook niet dat het té vol staat. Kijk dus echt goed wat bij jouw huis past qua ruimte en uitstraling. 

Think big, think small 

Verder moet je kijken naar het totale plaatje. Oké, de meubels zijn onmisbaar. Je wilt comfortabele stoelen, een mooie tafel. Meubels waar je lang plezier van hebt: think big. Maar ik heb er bewust ook think small bijgezet, want de details maken het plaatje af. Leuke woonaccessoires op de eettafel: een kandelaar, vaasjes, schalen, een bos bloemen. Op deze manier maak je het helemaal af! 

Stoelendans! 

De stoelen moeten er niet alleen mooi uitzien, maar moeten ook comfortabel zitten. Vooral als je wilt borrelen, gezellig met vrienden een spelletje wilt spelen of weleens thuiswerkt. De onderstaande eetkamerstoelen kwam ik tegen bij Pronto Wonen. De robuuste stoelen maken het tot een stoere look. Ik vind de stoelen ook erg mooi staan bij de eettafel. Om te zorgen voor meer gezelligheid kun je kiezen voor meerdere kleuren voor de stoelen. Zo maak je het speels! 

Wil je liever meer eenheid als het gaat om eetkamerstoelen? Dan raad ik aan om te kiezen voor eetkamerstoelen in hetzelfde design in een soortgelijke tint. Hieronder zie je daar een mooi voorbeeld van. De stoelen zijn vrij grof, maar doordat er is gekozen voor kleuren die vrij rustig zijn en in één lijn liggen met elkaar, wordt de rust behouden. 

Kijk naar het seizoen

Elk seizoen brengt een andere sfeer met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan kleuren en materialen. Nu het zonnetje heerlijk schijnt, zul je eerder neigen naar lichte, vrolijke kleuren. Bijvoorbeeld een mooie pasteltint. Als we naar de andere seizoenen kijken, kies je weer voor andere kleuren en materialen. Bijvoorbeeld een kopertint. Ook de woonaccessoires zullen verschillen. 

Alles voor de eetkamer en meer: Pronto Wonen

Voor deze eetkamer inspiratie heb ik gekeken bij Pronto Wonen. Als het gaat om meubels, maar ook woonaccessoires, kun je hier zeker terecht. Wat ik ook leuk vind is dat je zo tot nieuwe ideeën komt om bijvoorbeeld de eethoek af te stylen op de woonkamer en er een eenheid van te maken. Een mooie kast in de eethoek of een leuke kruk bij de eettafel. Het kan allemaal! 

Hoe maak jij jouw eethoek gezellig? En kijk je hierbij ook naar de seizoenen? Ik ben benieuwd! Liefs. 

 

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Raamdecoratie voor jou!

Vind jij het ook altijd zo vervelend, dat als mensen langs jouw...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *