Do’s and don’ts bij het kiezen van kasten

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hebben jullie ook weleens te weinig opbergruimte? Waar laat je al die spullen? In de zomer wil je alle winterkleding bijvoorbeeld hebben opgeruimd of misschien heb je woonaccessoires die je even wilt opbergen en waarvoor je iets anders wilt neerzetten. Begrijpelijk! Op Instagram komen de interieurfoto’s vaak over als het perfecte plaatje: een opgeruimd huis, alle meubels staan netjes en het ziet er spik en span uit. Maar hoe zorg je daar voor? Wat erg belangrijk is: genoeg opbergruimte. In deze blog vertel ik je meer over mooie én praktische kasten.

Een kast uitkiezen…

Wanneer je beschikt over de juiste kast zul je al snel merken dat je je huis een stuk beter kunt opruimen. Bij het uitkiezen van een kast is het belangrijk om te kijken naar wat je precies wilt opbergen. Gaat het om speelgoed, servies of woonaccessoires? Moeten de spullen achter dichte deurtjes staan of kan het ook een open kast zijn? Al deze punten zijn cruciaal bij het uitkiezen van een kast die bij jou past.

Do’s

Hieronder heb ik een aantal do’s voor jullie op een rijtje gezet:

  • Hou rekening met de ruimte waar de kast komt te staan.
  • Kijk naar welke materialen bij jouw interieur passen. Heb je een landelijke stijl en wil je hier ook voor een nieuwe kast één lijn in trekken? Kies dan voor een houten kast met landelijke elementen, bijvoorbeeld een robuust handvat.
  • Ook van belang is om te kijken of de kast puur functioneel is of dat het vooral gaat om een mooie toevoeging aan het interieur. Misschien wil je alleen spullen opbergen die niet in beeld hoeven te staan. Dan kies je eerder voor een dichte, neutrale kast.
  • Kasten zijn er in veel verschillende kleuren. Deze do sluit aan op de bovenstaande punten, maar hou goed rekening met de kleur. Op zoek naar een echte eyecatcher? Daag jezelf dan eens uit en kies voor een opvallende kleur.

Don’ts

  • Een te grote kast in een te kleine ruimte (of andersom);
  • Een kast kiezen die je in een ander interieur hebt gespot en vervolgens helemaal niet bij jouw eigen stijl past;
  • Wanneer je een kast koopt en niet goed hebt gemeten. Het komt vaak voor dat mensen uiteindelijk de deurtjes bijvoorbeeld niet goed kunnen openen door een verkeerde meting van de beschikbare ruimte;
  • Beperkte ruimte in de kast voor de spullen die je wilt opbergen.

Welke soorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten kasten: stellingkasten, buffetkasten, vitrinekasten, boekenkasten, tv meubels en meer. Ik laat je een aantal van mijn favorieten zien!

De onderstaande bergkast vind ik echt ideaal! Je kunt er woonaccessoires in zetten die je wel wilt laten zien, maar je hebt ook genoeg plek om je spullen er in op te bergen die je liever achter de deurtjes wilt neerzetten. Superhandig!

Vind je de landelijke stijl leuk, maar dan wel in combinatie met een modern element? Dan vind ik deze buffetkast een aanrader. En, extra leuk: het grijze gedeelte is ook verkrijgbaar in wit. Kies jouw favoriet!

Deze open boekenkast vind ik ook heel erg leuk! Ik vind dat het meer sfeer brengt in een woonkamer bijvoorbeeld, maar ik zie ‘m ook zeker in een kantoor of werkkamer staan. Erg handig ook wanneer de rest van je interieur vrij rustig is ingericht.

Een dressoir vind ik mooi staan in een woonkamer waar je een lange (lege) muur hebt. Door er een dressoir voor te plaatsen zorg je ervoor dat je de ruimte wat meer breekt. Op de foto hieronder zie je dit eigenlijk ook!

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden voor kasten. Wat voor een kast(en) heb jij in huis? Ik ben benieuwd. Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Meubels voor je babykamer bij Eyoba

Een kinder- of babykamer inrichten is natuurlijk iets heel speciaals en leuk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *