Breng sfeer in huis met de juiste vloer

Inspiratie tijd: 3 minuten

De vloer is bepalend voor de sfeer in huis. Het is namelijk de basis van je hele interieur! Daarom is het belangrijk dat je weet welke sfeer je wil overbrengen in je woning. Maar hoe kies je daarbij de juiste vloer? Ga je mee met de keramische trend of ga je toch voor tegels? Met deze tips weet je precies hoe je de vloer vindt die bij jou past.

Zoek inspiratie

De eerste stap is om ideetjes op te doen! Ga bijvoorbeeld naar Pinterest voor wooninspiratie. Op deze site kun je moodboards maken om meer inzicht te krijgen in je stijl. Zo kan je in één oogopslag zien welke sfeer je wil uitstralen, dus dat is mooi meegenomen! 

Materiaal kiezen

Er zijn veel verschillende vloeren waar je uit kunt kiezen. Voorbeelden van materialen zijn:

  • Keramisch parket: sfeervolle en tijdloze uitstraling. Een voordeel is dat een keramisch parket zeer onderhoudsvriendelijk is. Tegels in Huis heeft bijvoorbeeld een grote collectie waaronder visgraat keramisch parket, wat helemaal on-trend is!
  • Laminaat vloer: voordelige vloer met houtlook. De kwaliteit van deze vloeren wisselt vaak. Een voordeel van laminaat is dat behandeling niet nodig is. Minder aan laminaat is dat beschadigingen minder snel weggewerkt kunnen worden.
  • Houten vloer: heeft een lange levensduur en geeft een warme, natuurlijke sfeer aan de ruimte. Een groot voordeel is dat hout met de tijd doorleeft en de vloer dan alleen maar mooier wordt.
  • Tapijt vloer: een heerlijk zachte vloer! In de winter heb je altijd lekker warme voeten. Wel is de vloer moeilijk schoon te maken.

Bepaal de sfeer

Welke sfeer wil je uitstralen in huis? Ga je voor de warme, ruimtelijke of industriële sfeer? Wat voor materialen passen het beste bij jou? Dat is een vraag waar alleen jij antwoord op kan geven! Bedenk wat jij het mooiste vindt en laat je inspireren! Helemaal meegaan in de laatste trends? De ronde eettafel is een mega hit! Ga bijvoorbeeld voor een lichtere vloer met een ronde donkere eettafel. Lees hier onze blog over deze leuke woontrend.

Praktisch denken

Heb je kinderen of huisdieren? Het is in dat geval niet slim om voor tapijt te gaan, omdat je de vloer natuurlijk snel wil kunnen reinigen. Kijk daarnaast naar de duurzaamheid. Hoelang wil je dat de vloer meegaat en hoe intensief wordt hij gebruikt? Bedenk ook of je vloerverwarming hebt en check of er genoeg ruimte is. Allemaal dingen om over na te denken!

Aankleden van de vloer

De vloer opleuken kan goed met vloerkleden. Deze heb je natuurlijk ook weer in allerlei verschillende vormen en kleuren! Meer inspiratie over het aankleden van je vloer? Lees hier onze blog voor de mooiste vloerkleden.

Voor welke vloer ga jij? Ik ben benieuwd! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De mooiste badkamers in Scandinavisch design

We dromen al heel lang van een nieuwe badkamer. Nu alle andere...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *