Zo houd jij jouw interieur lang mooi

Inspiratie tijd: 2 minuten

We zitten er dagelijks op, lopen erop en zitten eraan: ons interieur! Er wordt natuurlijk volop geleefd. En omdat we er zoveel in contact mee komen is het ook belangrijk om het goed te onderhouden. In deze blog ga ik je meer vertellen over hoe je je interieur langer mooi houdt en hoe je het schoon kan houden. Lees vooral mee! 

Bank 

De bank is een meubel waar natuurlijk dagelijks veel tijd op wordt doorgebracht. Maar het is wel zo fijn als die er mooi en netjes uitziet. Een paar tips hiervoor: probeer zo vaak mogelijk de kussens van de bank goed uit te kloppen. Voor het vermijden van verkleuring van je bank is het belangrijk om te kijken voordat je een bank besteld of die goed tegen zonlicht kan. 

Vloer 

Voor het laminaat gelden ook een paar gouden regels. De meeste mensen weten wel dat je zo min mogelijk water moet gebruiken als je gaat dweilen. Als je namelijk water te lang laat liggen op laminaat gaat het uitzetten. Het is dan ook het beste om met speciale reiniging voor laminaat je vloer mooi en schoon te houden. Leifheit heeft hiervoor speciale middelen voor elke houten of laminaatvloer.  

Vloerkleed 

Een vloerkleed is soms nog wel eens lastig om mooi te houden. Je loopt er natuurlijk elke dag wel overheen. Zorg ervoor dat je het vaak genoeg stofzuigt en dan met de borstel ingeklapt. Heb je een vlek in je vloerkleed? Zorg dan dat je altijd dept en vooral niet gaat wrijven! Je haalt zo eerst het vocht weg en maak je gelijk de vlek minder. Behandel daarna de vlek met koud water en wat schoonmaakazijn. 

Leer 

Om een leren bank of stoel mooi te houden is het belangrijk om het meubel niet direct in het zonlicht te zetten. Dit kan ervoor zorgen dat het leer namelijk uitdroogt en uiteindelijk uiteindelijk kan scheuren. Maak je leren stoel of bank wekelijks even schoon, dat kan heel snel. Gebruik hiervoor een vochtige doek (het is belangrijk dat die vochtig is en niet nat!). Ook kan je het met een leer spray inspuiten. Zo kan je er jaren plezier van hebben!

Heb je iets opgestoken van deze tips en heb je er misschien nog meer? Laat het ons weten in de reacties! Liefs.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Lekker buiten zitten met vidaXL

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, krijgen we steeds meer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *