Wit, Witter, Witst

Inspiratie tijd: 5 minuten

Yessss ,… weer terug van weggeweest. Na een korte winterstop ben ik er weer. Ik ga door waar ik gebleven ben en dat is het delen van inspiratie van interieurfoto’s, DIY, hotspots etc, … Ook heb ik de draad van mijn eigen blog weer opgepakt, zo leuk. Dat deed ik al ver voor instagram, … maar op gegeven moment kwam daar dus Instagram en verdween mijn blog een beetje naar de achtergrond. Maar hoe leuk, ik ga gewoon beide doen.

Maar goed de titel, … Tja, wat moet ik daar eigenlijk aan toevoegen. Iedereen die mij een beetje volgt op instagram weet ondertussen wel dat ik erg van wit houd.

En dat is eigenlijk altijd al zo geweest, als kind had ik de kamer bij mijn ouders al in lichte tinten en mijn studentenkamers waren niet anders.

Mijn smaak qua interieurstijl heeft weleens een uitstapje gemaakt naar een andere richting, zoals brocante, maar mijn liefde voor wit is altijd gebleven.

Op mijn foto’s is het ook goed te zien en het gaat door in het hele huis, ik hou van eenheid en rust.

Qua tegenhangers gebruik ik de kleuren grijs, zwart (dit vind ik leuk als een stoere tegenhanger) en bruin / naturellen, dit laatste in de vorm van hout en dan gaat het om het vergrijsde hout. Materialen die ik gebruik zijn beton, linnen / katoenen stoffen, gebreide plaids, steen, ijzer, oud hout, … noem maar op.

Warmte en sfeer aanbrengen doe ik met accessoires, kaarsen, canvasjes (ben ik dol op), plaids, kussens, …

Bloemen en planten zie je zelden bij mij in het interieur. Hooguit een paar losse bloemen, tegenwoordig heb ik wel een plant; de chorokia plant, die is wel favoriet, het heeft mooie vergrijsde en grillige takjes.

Hieronder zie je een canvas die wij thuis hebben hangen!

Plaids vind ik ook zo zalig, zo lekker in de winter onder een plaid op de bank en voor de haard, heerlijk!

Qua kussens is het af en toe echt een echt kussengevecht. Op de slaapkamer ligt niet zo heel veel, stel mijn man ligt eerder in bed dan ik, dan vliegt alles door de kamer. Nu gebeurt dat niet zo heel vaak, maar als ik er niet op tijd bij ben, … haha!!

Maar beneden ligt des te meer, je kunt er eindeloos mee variëren en combineren en ze liggen er in alle maten, kleuren en materialen.

Afgelopen winter maakte ik er trouwens weer eentje zelf, een leuk kussen.

Ik had nog een wit linnen hoes en een zwarte textielstift; zo eenvoudig, ik plakte banen met schilderstape en kleurde de banen in met de stift. Erna wel even  strijken, dan blijft de kleur beter na het uitwassen.

Ik kwam op het idee door een fantastisch en inspirerend interieur op instagram. Uiteraard noemde ik haar in mijn tekst, dat vind ik wel net zo netjes.

Op mijn beurt inspireerde ik ook weer mensen, zo leuk en helemaal als ze je naam noemen!

Mijn eerste DIY was er eentje van zpagetti, … een katoen, stoer en fijn materiaal. Deze kan ik alleen niet uitwassen, omdat de hoes is dicht gebreid. Maar goed, als hij echt niet meer kan dan gaat hij de prullenbak in, maar zover is het nog lang niet; haha!

Ook had ik vroeger al diverse hoezen gemaakt van theedoeken van de Dille & Kamille, die hebben van die leuke fijne streepjes … die gaan de komende zomer allemaal naar buiten op de loungebank.

Ook hebben we sinds kort een groot leefkussen in huis van stoere witte stof. Hoe kan het ook anders.

De hoes is uit te wassen dus dat is ideaal. Omdat hij bij ons met regelmaat op de grond komt te liggen vind ik dit wel erg handig.

De maat is  100×100 cm dus dat is heerlijk vertoeven voor de haard of in de voorkamer bij de sofa die altijd bezet is. Op deze manier heb je toch een extra plekje en ik vind het nog een leuk interieur accessoire ook! 

De zwarte kussens vind ik ook zo geweldig en zijn ook behoorlijk aan de maat, 60 x 60 cm. Het hele seizoen zijn deze te vinden in ons huis. Super stoer zijn ze!

Maar goed, laat duidelijk zijn; zwart is dus een stoere tegenhanger die ik vaak gebruik in ons interieur. Ook al komt de zomer eraan, ik haal het niet weg. Op de slaapkamer hangt sinds kort een nieuwe lamp en een nieuw vouwgordijn; beide zwart. Ik hou ervan, het geeft warmte en sfeer binnen al het witte.

In de huiskamer hebben wij sinds kort een nieuwe salontafel, ook in het zwart. Toen we de tafel hebben gehaald heb ik veel foto’s gemaakt van de showroom, prachtig om te zien waar zoveel moois bij elkaar staat. Dit  vind ik ook een leuke manier om interieur inspiratie met elkaar te delen. De winkels waar ik kom, horeca hotspots waar mijn man en ik graag een wijntje drinken. Het zijn de kleine dingetjes die mij dan opvallen, …

Maar goed; volgende keer meer, inclusief foto’s van de nieuwe salontafel bij ons thuis. Nu al nieuwsgierig? Dan moet je alvast op mijn feed kijken.

Tot de volgende keer!

Liefs Marieke X

—————————————————————–

Benieuwd naar het interieur van Marieke? Volg haar op Instagram!

https://www.instagram.com/mariekereintjes_/

Comments

comments

Tags from the story
More from Marieke Reintjes

De leukste hotspots van Nijmegen

Nijmegen: velen van jullie kennen het van de Nijmeegse vierdaagse en de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *