Welke soorten vloeren zijn er allemaal?

Inspiratie tijd: 4 minuten

Is jouw huis alweer toe aan een nieuwe vloer of ben jij die van jou helemaal zat? Dan kan het nog best lastig zijn om een nieuwe uit te zoeken. Ga je voor een houten vloer of heb je toch liever iets zachts onder je voeten en kies je voor vloerbedekking? Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit verschillende legvormen in je vloer. Ben je nou benieuwd uit welke vloeren je allemaal kunt kiezen? Lees dan vooral mee!

De laatste trends

De stoere, industriële stijl is niet alleen aanwezig op het gebied van meubels. Dit is iets wat je ook veel terug gaat zien bij de vloeren in 2018. Denk hierbij aan een robuuste vloer die gemaakt is van natuurlijke materialen en kleuren en het heeft veel karakter.

Het leuke aan een stoere en robuuste vloer is dat je het erg goed kunt combineren met een strakke en moderne stijl. Hierdoor doorbreek je het stoere effect een beetje en zorg je voor een hele andere uitstraling.

Bij een industriële vloer denk ik gelijk aan een donkerbruine karakteristieke vloer, met veel groeven en lijnen. Ik ben er gek op! Toch is het zo dat een grijze gietvloer ook een industriële uitstraling geeft. Mij doet het dan een beetje denken aan een betonnen fabrieksvloer. Erg sprekend en misschien een beetje kil, maar met een mooi kleed maak je het een stuk sfeervoller.


Credits: Joepvanos.nl


Credits: Interiorjunkie

Welke soorten vloeren zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten vloeren waaruit je kunt kiezen. Dat maakt het nog lastiger om te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard houten vloer, maar je kunt ook een keertje kiezen voor iets anders, bijvoorbeeld een visgraat vloer. Hieronder laat ik een aantal voorbeelden zien van verschillende soorten vloeren.

Een houten parketvloer

Elke plank heeft zijn eigen vormen, details en kleuren. Dit maakt elke vloer weer anders. Ik vind dit juist het mooie aan een houten vloer! Een pluspunt van een houten vloer is dat hoe langer je de vloer hebt, hoe mooier en levendiger het wordt.

Vloerbedekking

Vloerbedekking geeft vaak erg veel sfeer in een huis, vooral als je kiest voor warme tinten.

Je kunt er voor kiezen om het in je woonkamer te laten leggen. Een nadeel hiervan is dat je dan vaak moet stofzuigen; er wordt tenslotte goed geleefd in een woonkamer.

Ben je nou geen voorstander van vloerbedekking? Kies er dan voor om het in je slaapkamer te laten leggen. Niets is lekkerder dan uit bed stappen op een zachte en warme vloer.

Visgraat vloer

Wil je een keertje voor iets anders gaan? Kies dan eens voor een visgraat vloer. Maar wat is een visgraat vloer nou eigenlijk? Een visgraatvloer is een bepaalde legmethode waarbij de houten planken in een vissengraat patroon worden gelegd. Niet alleen de legmethode speeld hier een grote rol in, maar ook de houtsoort, behandeling, afwerking, lengte en breedte.


Martijn de Wit vloeren

In de zoektocht naar een nieuwe vloer kwam ik Martijn de Wit vloeren tegen. Zij leveren en installeren verschillende vloeren van goede kwaliteit. Daarnaast hebben ze een groot aanbod in klassieke parketvloeren in verschillende motieven tot en met een kleurrijke en zachte vloerbedekkingen.

Voor welke vloer zou jij kiezen? Ik ben verliefd op de visgraat vloer! Liefs, Tessa

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Martijn de Wit Vloeren. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Vloer laten leggen door Vloerloods

Onlangs zijn wij verhuisd naar een nieuwbouwwoning en konden we aan de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *