Welke inboedelverzekering kies je? Centraal Beheer!

Inspiratie tijd: 2 minuten

In de vorige blog schreef ik over gerust op vakantie gaan met een goede inboedelverzekering. Ik denk dat je na het lezen van die blog ervan bent overtuigd dat het echt een must is om goed verzekerd te zijn. En verzekeren doe je natuurlijk het best bij Centraal Beheer! Waarom? Dat lees je allemaal in deze blog.

  

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering verzekert alle spullen die ‘los’ in huis zijn, zoals een televisie, computers, laptops etc. Je krijgt dan je geld terug of het wordt gerepareerd. Dit scheelt enorm veel geld, want stel je voor dat je dit alles zelf zou moeten bekostigen…  

Is een inboedelverzekering verplicht?

Een inboedelverzekering is niet verplicht, vandaar dat men ook niet gelijk de noodzaak inziet om er een af te sluiten. Maar hoe waardevol zijn jouw persoonlijke bezittingen? Hoe erg is het als dat allemaal weg zou zijn? Daarom wil je natuurlijk goed verzekerd zijn!

Hoe wordt de waarde van je huis bepaald?

Dit is een veelgestelde vraag. Verzekeraars kunnen dit op drie verschillende manieren bepalen:

  1. Er is een inboedelwaardemeter en herbouwwaardemeter ontworpen. Er worden dan vragen over je woning gesteld, maar ook over je persoonlijke situatie. Op basis van je antwoorden wordt je inboedel- of hetbouwwaarde berekend.
  2. Sommige verzekeraars werken met standaard bedragen. Hier kijken ze dan niet naar je woning of situatie, maar bieden ze een vaste waarde.

       3. Aan de hand van de gegevens die jij invoert, berekenen de verzekeraars de premie. Als je schade hebt, heb je de garantie dat je het schadebedrag terugkrijgt.

Wat valt er onder een inboedel bij Centraal Beheer?

Je wilt natuurlijk het liefst zo goed mogelijk verzekerd zijn. Bij Centraal Beheer kan dat! Diefstalgevoelige spullen zijn namelijk verzekerd tot 35.000. Daar vallen bijvoorbeeld telefoons, laptops en tablets onder. Hieronder zie je een uitgebreid overzicht van wat er wel en niet verzekerd is:

Genoeg redenen dus om je te laten verzekeren bij Centraal Beheer! Liefs, Larissa.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

De mooiste design tuinmeubels

Het is heerlijk om met dit weer in de tuin te zitten...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *