Welke huishoudelijke apparaten kun je ontkalken?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het tijdig ontkalken van huishoudelijke apparaten is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat apparaten goed blijven werken. Denk aan bijvoorbeeld de wasmachine, douchekop, het koffiezetapparaat en meer. In deze blog geef ik je handige tips en vertel ik meer over hoe je ervoor kunt zorgen dat je nog lang plezier hebt van al deze apparaten! 

Een wasmachine ontkalken

Vooral van de wasmachine wil je het liefst heel lang plezier hebben: het is een dure aankoop en het zou zonde zijn als je hier niet optimaal gebruik van kan maken doordat er te veel kalk in zit. Kalkaanslag tast het verwarmingselement aan, waardoor jouw wasmachine niet zo goed kan opwarmen. 

Je kunt verschillende middelen gebruiken om een wasmachine te ontkalken: chemisch ontkalkingsmiddel, azijn, soda of een vaatwastablet. Kies een van deze uit en doe het in de wasmachine. Azijn of een chemisch antikalkmiddel gaat in het wasmiddelbakje. Een kopje soda of een vaatwastablet doe je in de wastrommel. Kies voor een wasprogramma op 40 of 60 graden (uiteraard zonder was). Heb je dit gedaan? Doe dit nog een keer (zonder was) en zonder ontkalkingsmiddel. 

De douchekop ontkalken

Je kent het waarschijnlijk wel: de gaatjes van je douchekop komen dicht te zitten. Het water wordt niet meer goed verdeeld en je hebt dus minder plezier van jouw douchekop. Je kunt dit eenvoudig oplossen door het schoon te maken met azijn! Tijd om jouw douchekop te ontkalken. Demonteer de douchekop en zet het in een bak met water en azijn. Na 24 uur zul je zien dat de kalk weg is!

Waterkoker ontkalken

Wil je de waterkoker ontkalken? Ook dat is heel eenvoudig. Leeg de waterkoker en voeg water met azijn toe. Breng het water aan de kook en laat het nog 30 minuten staan. Heb je dat gedaan? Gooi het dan weg en maak de waterkoker met een schuursponsje schoon. Dan weet je zeker dat alles weg is! 😉 

Wat kan je nog meer ontkalken?

Je kunt nog veel meer apparaten ontkalken. Ik kwam veel handige tips tegen bij Waterontharder. Neem vooral eens een kijkje op hun website!  Zij hebben de Amfa4000: de beste Waterontharder als je het mij vraagt. Je kunt het gemakkelijk installeren. Wat ik ook fijn vind is dat de Amfa4000 maar €169,- kost. Het is eenvoudig te plaatsen (dus geen extra kosten) en er zijn ook geen onderhoudskosten! Het is geschikt voor ieder huis. 😉 

Kies ook voor de Amfa4000 en geniet van jouw mooie badkamer, keuken of toilet… en daarnaast nog veel meer zoals je hebt gelezen in deze blog. Een mooie, schone was, een lekker kopje thee of koffie. Het brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. 

Ben jij ook enthousiast over de Amfa4000 van Waterontharder? Of wil je meer informatie en tips? Op de website van Waterontharder vind je het allemaal! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

De keuken van je dromen!

Je komt er elke dag: de keuken! Iedere dag bereid je hier...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *