We love kerst! Binnenkijken in kersthuizen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken tijdens de coronakerst. De pandemie woekert over onze planeet, maar binnen maken we het gezellig. Hier doen wij als echte interieur liefhebbers altijd erg ons best voor en hoe zonde is het dat bijna niemand hier nu van kan genieten. Met die gedachte heb ik als blogger in samenwerking met Furnlovers een kerstserie van drie binnenkijkers georganiseerd.

In deze eerste blog nemen we een kijkje in het huis van Frederique Posthumus Meyjes.

 

         

 

Frederique komt oorspronkelijk uit Gorssel en woont nu in een 20 jaar oude twee-onder-een-kapwoning. Een woning die zij tien jaar geleden met haar vriend heeft gekocht. “Een jaar geleden waren wij druk aan het rondkijken om te verhuizen. De gedachte was altijd om terug te gaan naar het centrum van Deventer als onze zoon Floris eenmaal wat ouder was. Maar hoe meer we naar andere huizen gingen kijken, hoe verliefder we weer op ons eigen huis werden!”

Een grote verbouwing volgde, waarbij Frederique, die door iedereen Fee wordt genoemd, zelf de aannemer was. “De verbouwing begon midden in de pandemie, maar daar hebben we gelukkig niet echt veel last van gehad. Het was een pittige maar ook heel gezellige tijd, omdat we met zijn drieën in ons eigen Bed & Breakfast aan huis verbleven. ’s Avonds stond ik in de tuin te koken op onze buitenkeuken. Er kwamen een nieuwe badkamer, keuken en gashaard in. De vloer kreeg vloerverwarming en een gietvloer, de trap is helemaal opengebroken en alle muren werden gestukt”.

 

 

        

Sinds augustus is het huis af en is Frederique spontaan een Instagram account begonnen met de naam Bijfee. “Ik ben altijd al bezig met fotografie en ik gebruikte Instagram continu om inspiratie op te doen voor de verbouwing. Toen het huis klaar was, leek het me leuk om ook eens iets te posten en dat gaat nu, 4 maanden later, al super goed. Ik heb laatst zelfs mijn eerste samenwerking gehad. Daar doe je het voor! Mijn grootste tip aan anderen is de portret stand op de IPhone 10. Die is echt geweldig!”

In 2002 heeft Frederique met haar vorige woning in de flair gestaan en met de huidige woning, voor deze verbouwd werd, heeft zij in 2013 in 101 wonen gestaan. “Mijn stijl is minimalistisch al zou mijn vriend dat tegenspreken. Van hem mag het zelfs nóg leger! Het huis is sereen met veel wit en grijstinten en enorm veel licht en lucht door de prachtige vide. Door het toevoegen van zwarte en hout accenten voelt het stoer en gezellig aan. “Na de verbouwing was het geld op, dus we hebben gewoon ons oude interieur behouden. Ik meng dan ook graag oud met nieuw en wissel veel met accessoires. Dan gooi ik alle accessoires om in huis en wat ik niet gebruik sla ik op in een kast. Zo heb je op een duurzame manier toch steeds een nieuw huis!”

 

Kerst gaat bij ons vooral om gezelligheid met familie. “Wij hebben thuis de norm dat ik de styling het hele jaar doe, maar met kerst zijn de mannen aan de beurt. Zij mogen dan alles versieren en de kerstboom neerzetten. Floris mag ieder jaar een kerstbal uitzoeken in de winkel. Die hangt dus helemaal vol met gekke dingen als voetbalschoenen en kikkers. Ik maak ieder jaar een raamtekening met krijtstift. Maar ik ben eerlijk gezegd altijd blij als ik in januari alles weer mag opruimen en het weer lekker rustig is”.

 

Alle foto´s zijn afkomstig van @bijfee

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Meike Snijder @styling_district

We love kerst! Binnenkijken in kershuizen

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken met de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *