We love kerst! Binnenkijken in kersthuizen

Inspiratie tijd: 4 minuten

Dit jaar kunnen we allemaal wel wat extra gezelligheid gebruiken met de kerst. De pandemie woekert over onze aarde, maar binnen versieren wij onze huizen. Hier doen wij echte interieur liefhebbers altijd erg ons best voor en hoe zonde is het dat bijna niemand hier nu van kan genieten. Met die gedachte heb ik als blogger in samenwerking met Furnlovers een serie van drie binnenkijkblogs georganiseerd.

In deze derde en laatste blog nemen we een kijkje in het huis van Ellis Middelkamp.

   

Ellis werkt voor de stad Enschede als marketeer en als freelancer voor toerismeprojecten. “Tijdens mijn studie heb ik een jaar in Indonesië gezeten. Hier begon mijn ware passie voor interieur. Alles zag er daar zo prachtig uit met de gekenmerkte stijl van natuurlijk handgemaakte teak of bamboe meubels en rotan.” Ook nu reist Ellis voor haar werk jaarlijks naar het buitenland en laat zij zich graag inspireren. “Ik schiet altijd foto’s als ik iets moois zie en neem ook weer iets mee wat ik lokaal heb gekocht. Lokale producten kopen, geeft vaak net die extra voldoening.”

In 2019 kochten Ellis en haar vriend Tom een vrijstaande woning uit 1958 in Nijverdal. “De woning zag er van buitenaf absoluut niet speciaal uit. Maar vanbinnen konden wij er goed doorheen kijken en zagen wij de enorme potentie ervan in.” Het was een echte kluswoning. De verbouwing zou een half jaar duren, maar heeft uiteindelijk ¾ jaar geduurd. Ze hebben dan wel bijna alles zelf gedaan. En daar zijn ze erg trots op.

Met Ellis’ scherpe oog voor detail en de bouwkundige achtergrond van Tom, is dit een uniek huis geworden. “We hebben het plafond van de bijkeuken opengebroken. Tot onze blije verrassing kwamen er prachtige balken tevoorschijn. Helaas waren deze voor de helft verdwenen na het isoleren. Maar het heeft ons gemotiveerd om er vervolgens sierbalken omheen te plaatsen.”

   

In het huis vind je veel unieke, leuke gekkigheden. “Een vriend van ons heeft een kringloop winkel. Op een dag belde hij ons dat hij een oude treinwagon had opgekocht. Hier hebben wij planken van gebruikt voor ons badkamermeubel. We hebben het expres niet opgeschuurd maar helemaal authentiek gelaten.” Ook de muur van kiezelstenen in de badkamer en de bakstenen muur in de huiskamer zijn echte eyecatchers. “We hebben heel wat uren zitten zoeken naar de beste aanpak van dingen. Gelukkig zijn er ontzettend veel tutorials waar je veel van leert en anders is het ook gewoon een kwestie van proberen!”

Het huis heeft een industriële stijl met veel natuurlijke materialen. “Op de muren in de woonkamer hebben wij Gentle Grey van Flexa gebruikt in combinatie met zwarte kozijnen en de donker eiken pvc vloer. Ik vind dit de perfecte basis. Al zou ik in de toekomst een gietvloer ook mooi vinden. Met kleur heb ik helaas niet zo veel. Ik heb een keer een muur in de slaapkamer okergeel gemaakt, maar dat ging er meteen weer af. Tijdens de kerstvakantie hebben we nu als klus om de slaapkamer af te maken. We hebben het plafond nu zwart geverfd en gaan houten strips op de muur bevestigen. Daarna gaat Tom zelf stalen deuren proberen te lassen voor de woonkamer!”

Ieder jaar gaat Ellis de kringloopwinkels af op zoek naar originele kerstdecoratie. “Dit jaar heb ik deze kerstengel (zie hieronder) gevonden en deze opnieuw in de beits gezet. Kerst draait bij ons om familie; lekker samen eten. Met oud en nieuw hebben wij de traditie om met alle vrouwen samen te komen en samen vechtersrolletjes te maken, oftewel kniepertjes, zoals we die in het Twents noemen”.

   

Ellis is haar Instagram account project.thuiskomen pas een maand geleden begonnen. “Omdat we door corona geen housewarming konden geven heb ik het account geopend zodat onze vrienden en familie toch ons huis konden zien. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby. Wel merken we dat er veel vraag is naar tips over hoe je zelf je huis kunt verbouwen. Dus daar gaan we zeker nog iets mee doen!”

Alle foto’s zijn afkomsting van @project.thuiskomen

Tekst door @styling_district

Comments

comments

More from Meike Snijder @styling_district

De Flexa kleurtrend van 2021: Brave Ground

Ieder jaar wacht ik met spanning af wat de nieuwe trendkleur van...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *